Kisalföld logö

2017. 01. 22. vasárnap - Vince, Artúr -9°C | 2°C Még több cikk.

Bélyeg a 20 éves határnyitás évfordulójára

A szabadság előtti tisztelgésként születhetett meg az az alkalmi bélyeg, melyeket a Magyar Posta, az Osztrák Posta és a Német Pénzügyminisztérium a magyar-osztrák határnyitás 20. évfordulója alkalmából bocsátott forgalomba.


A Nagy Imre dédunokája, Benedek Imre grafikus által megtervezett alkotást Hegyeshalomban adták át ünnepélyes keretek között.

A szabadság, összetartás és bátor tettek üzenetét hordozzák azok a bélyegek, melyeket ünnepélyes keretek között Hegyeshalomban mutattak be jeles személyek jelenlétében. Az osztrák, német és magyar fél így emlékezik meg közösen az osztrák-magyar határnyitás húsz évvel ezelőtti sorsfordító eseményeire.

Bélyeg a 20. évfordulóra: A bélyegképen kék háttérben a három nemzet lobogójának szalagjaiból rajzolódik ki a 20-as szám. A magyar bélyeghez alkalmi boríték is készült térképrészlettel és a három nemzeti zászlóval. A Pénzjegynyomda munkája a magyar sőt az osztrák bélyegkészítés is. Fotó: Krizsán Csaba


Ez a harmadik, témához kapcsolódó bélyeg. Ugyanis egyet 1989 októberében, a következőt a Magyar Millennium alkalmából 2001-ben hoztak forgalomba. Ritkaságszámba megy viszont, hogy három országban ugyanazon grafikával jelenjen meg bélyeg. Mi magyarok külön büszkék lehetünk, ugyanis a tervek közül éppen egy magyar grafikus, Benedek Imre terveit fogadták el.

Olvasóink írták

 • 8. Diákcsemege 2009. szeptember 18. 18:13
  „Sajnos mint annyi mást ezt is (a határnyitást), ill. az azzal összefüggő lehetőségeket komolyan elbaltázta Magyarország, ill. az akkori vezetőink (Horn Nyuszival az élen).
  Sajnos nevezett úr megfeledkezett arról, hogy cserébe esetlegesen nem kitüntetést és jutalomfalatot kellene kérnie és elvárnia, hanem Magyarország külső adosságállományának TELJES törlését, ugyanis mit az utóbb kiderült a németek még ilyen feltételek mellett is szorgalmazták és üdvözölték volna a határnyitást!
  Sajnos a lengyel példa nem volt ragadós (érdemes utána nézni, hogy ők milyen feltételeket szabtak az EU-hoz való közeledést megelőzően. Ezt csak egyféle képpen lehet minősíteni: tökös gyerekek a lengyelek, tessék megfigyyelni pl. a lengyel Zloty árfolyamát!!! )”
 • 7. RickCartman 2009. szeptember 12. 13:01
  „zopika, neked mindenről ugyanaz jut eszedbe?kérdezz nyugodtan általános iskolást, nyolcadikban tananyag mindkettő.Emlékezni pedig nem tilos, ha jól tudom, egyikről sem, emlékezz nyugodtan.Ne már egy bélyeg ilyen indulatokat keltsen:-)”
 • 6. zopika02 2009. szeptember 12. 09:41
  „szívesen látnék bélyeget az elcsatolt területekről

  Ha megkérdezz egy általános iskolást mondjon valamit a holokausztról és valamit trianonról magad is megláthatod hogy hol tart ez az ország erkölcsileg. Erre az eseményre is külön megelmlékezéseket tartottak, vajon trianonra miért nem emlékeznek központilag ? Mintha meg sem történt volna. Ja és azok emlékeznek a legjobban kik régen a határt védték tűzzel vassal, vagy kimenekültek mikor a többség akkor is és a mai napon is itthon húzza az igát, és próbál valamit felépíteni amit folyamatosan rombolnak. A közösen megtermelt javakat pedig szétlopták. Mi pedig ünnepeljünk.......”
 • 5. RickCartman 2009. szeptember 11. 20:49
  „Jó az a bélyeg,nem kel tőle félni:)”
 • 4. Bogika 2009. szeptember 11. 19:43
  „Mert ez olyan nagyon fontos? Ugyan már,az ami akkor történt igen,de nehogy már egy bélyeg legyen a fontos! Valami jobbat is kitalálhatnának:)”
 • 3. RickCartman 2009. szeptember 11. 19:37
  „Bogika, ha hallgattál volna, bölcs maradtál volna.”
 • 2. Primax 2009. szeptember 11. 08:17
  „Szép ez a bélyeg.
  Bogika #1 !
  Esetleg nézz utána a nyolcvanas évek végén történteknek !
  Hasznos lenne.
  Azt hiszem.”
 • 1. Bogika 2009. szeptember 10. 20:06
  „Kellett ez nekünk mit egy falat kenyér :))))))))))))))”
Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Szemet gyönyörködtető virágok Mosonmagyaróváron!

Évről évre mind többen kapnak kedvet, hogy bemutassák kertjük legszebb gyümölcseit, zöldségeit,… Tovább olvasom