Kisalföld logö

2018. 03. 17. szombat - Gertrúd, Patrik -1°C | 9°C Még több cikk.

Belehúztak a kiskamaszok

Ezeregyszáznegyven diák próbálta ki az ergométert és közülük több mint kétszázhúszan indultak a városi döntőn a Mosonmagyaróvári Vízisport Egyesület szervezésében. A legjobbak a márciusi országos vetélkedőn is megmérettetik magukat.
A Mosonmagyaróvári Vízisport Egyesület egy országos felhíváshoz csatlakozva ergométeres versenysorozatot indított a városban. Nagy Gábor egyesületvezető szerint hét általános iskolában 1440 tíz és tizennégy év közti gyerek teljesítményét mérték fel.

Az ergométerverseny díjazott diákjainak egy része.
Az ergométerverseny díjazott diákjainak egy része.


– Az utánpótlás-nevelés fontos számunkra. Szeretnénk minél több gyerekkel megismertetni az ergométert, bevonni az evezésbe és az iskolákkal jó kapcsolatot ápolni – magyarázza az edző. A tavalyi rendezvény hatására mintegy nyolc diák kapott kedvet a sportoláshoz az egyesület keretein belül.A Fekete-iskola ipartelepi épületében szervezett városi döntőn kétszázhuszonkét gyerek mérte össze gyorsaságát. Közülük hatvanegyen a március eleji országos versenyre is továbbjutottak. Addig számukra az egyesület biztosítja a felkészülési lehetőséget. A városi megmérettetésen egyébként a Móra-iskola szerepelt a legsikeresebben, diákjai közül huszonnégyen képviselhetik Mosonmagyaróvárt az országos döntőben. Pontszámai alapján a Haller- és a Fekete-iskola is dobogós helyre került.

Olvasóink írták

 • 4. INVEKTUS 2011. január 31. 11:09
  „Köszönöm szépen :)
  A googlén néztem meg igaz a google képek valoban evezös dolgot mutatott”
 • 3. nagygabci 2011. január 30. 20:31
  „Kedves hozzászólók az ergométer egy evezős gép mellyel télen lehet szimulálni az evezést!
  Valójában nem az izom munka teljesítményt mér hanem a meg tett távolságot és az idejét és a teljesítményt, Kalóriát és ezek részidejét 500 alatt.”
 • 2. INVEKTUS 2011. január 30. 12:26
  „:)
  az izom munkateljesítményét mérő készülék”
 • 1. senkialadár 2011. január 29. 09:37
  „jópár napja ez a cikk fogad itt,most már bekérdezek: mi a lóf.sz az az ergométer? gondolom valami nagy durrantás ha itt szerepelnek és még csak dobogón se álltak.”

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Megmentenék a múzeumot

Költségvetési okokra hivatkozva a Cselley-ház bezárását és a Hansági Múzeum kiállítóhellyé… Tovább olvasom