Kisalföld logö

2017. 01. 21. szombat - Ágnes -9°C | 1°C Még több cikk.

Bejegyzésre vár a közös hivatal

Közös önkormányzati hivatal létrehozásáról döntött az elmúlt év végén Levél, Bezenye és Hegyeshalom képviselő-testülete. A megállapodást már megkötötték, jelenleg a Magyar Államkincstár bejegyzésére várnak.
A levéli polgármesteri hivatal hat munkatársat foglalkoztatott, közülük egy köztisztviselő került át a most megalakult járáshoz, a többi alkalmazott a közös hivatalhoz tartozik majd. Jegyzőjük az év végén nyugdíjba ment, így jelenleg megbízott jegyző látja el a feladatokat, míg a közös hivatal fel nem áll. Most a Magyar Államkincstár bejegyzésére várnak, az alapító okiratot már elfogadták és beküldték. A tervek szerint Levélen állandó kirendeltség lesz, így az ügyfeleket mindennap tudják fogadni.

Az állami költségvetésből tizenkilenc álláshelyet támogatnak összesen a három községből. „Amennyiben az ellátandó feladatok miatt több dolgozóra lesz szükség, úgy azt az önkormányzatnak saját költségeiből kell finanszíroznia" – tájékoztatott Papp Zoltán, Levél polgármestere, aki elmondta: a költségvetési törvény szerint az átmeneti szakasz április végéig tart. Ez egy minden szempontból nehéz időszak: a munkarend kialakítását tekintve is, valamint meg kell kezdeni a költségvetés tervezését. A község mintegy 32 milliós hitelállománnyal rendelkezett. Ettől az állam teljes egészében megszabadította őket.

– A jövőre nézve több tervünk is van. Egy pihenőparkot szeretnénk kialakítani a Dózsa György utca végén, illetve a tűzoltószertár felújítását is tervezzük, ezekre a LEADER-keretből kaptunk támogatást. Két pályázat elbírálását várjuk. Az egyik a ravatalozó felújítása a temető kerítésével együtt, a másik pedig a helytörténeti múzeumunk részleges korszerűsítése. Ezenkívül a Mosonmagyaróvári Szennyvíztisztítási Önkormányzati Társulás és nagytérségi hulladékgazdálkodási társulás tagjaiként önrészt vállaltunk – számolt be a településvezető.

Levélen számos kulturális program, rendezvény színesíti a lakók életét. Radák Tamás, a helyi kultúrház vezetője tájékoztatása szerint januárban lesz a Regionális Ifjúsági Találkozó a gyermekönkormányzat közreműködésével, február végéig pedig több bált is szerveznek. A kultúrházban szinte mindennap van valamilyen program: énekkar, karate, zumba. A tavaszi Traktor Találkozó és a Családi Nap is jelentős esemény a falu életében. Ezt idén negyedszer szervezik meg. A főzőverseny is elmaradhatatlan része e rendezvénynek.

Tóth Béláné közel hetven éve él Levélen. „Nagyon szeretek itt lakni, örülök, hogy a lakók ilyen összetartóak, és én is szívesen veszek részt a különböző eseményeken" – fogalmazott. Mint mondja, kedveli az őszi Levéli Napokat. A programban a fiatalabb és az idősebb korosztály egyaránt talál magának megfelelő programot.
Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Filmes pályázat és új sportpálya az iskolának

Tovább olvasom