Kisalföld logö

2018. 02. 20. kedd - Aladár, Álmos -1°C | 2°C Még több cikk.

Begyulladt a hatalmas siló

Mosonmagyaróvár - Megfeszített munkával egész hétvégén át küzdöttek a mosonmagyaróvári tűzoltók, hogy eloltsák egy helyi üzem területén lévő silóban keletkezett lángokat. A mintegy hatszáz köbméternyi fűrészport tartalmazó silót a tűzoltóknak szűk nyílásokon keresztül kellett kiüríteniük.
Még pénteken délután riasztották a mosonmagyaróvári tűzoltókat egy helyi cég telephelyére, ahol egy silóban felhalmozott fűrészpor gyulladt be. Az üzemben a gyártás melléktermékeként keletkező fűrészport egy hatalmas silóban halmozták fel, amit aztán a tél folyamán rendszerint fűtésre használnak. A tűzoltóság tájékoztatása szerint a siló a közelmúltban teljesen megtelt, ezért a napokban beindították a fűtést. A felhalmozott fűrészpor azonban ez idáig ismeretlen okból begyulladt és mintegy két méter magasságig égett.

A kiérkező tűzoltóknak nem volt egyszerű feladatuk. A mintegy hatszáz köbméter fűrészpor oltását csak felülről tudták elvégezni, ám ehhez ki kellett üríteniük az egész silót. A tartály oldalán különböző magasságokban, folyamatosan lefelé haladva kisebb nyílásokat vágtak, amiken keresztül aprólékos munkával kiürítették a tárolót. Ez az eset ismét rávilágított arra, hogy mekkora szükség lenne Mosonmagyaróváron is egy magasból mentő járműre. A siló kiürítéséhez ugyanis a győri tűzoltóság speciális járművét kellett ide riasztani. A helyi tűzoltóság harmincéves létrás járműve nem alkalmas az ilyen feladatok elvégzésére.

A tűzoltók péntek délutántól egészen vasárnapig dolgoztak, mire sikerült teljesen kiüríteniük a silót és eloltaniuk az esetlegesen még izzó fűrészport.

Méhes Ákos

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Jövőre több kisdiákot várnak Mosonmagyaróváron

Mosonmagyaróvár - A múlt év tapasztalatai alapján Mosonmagyaróváron az önkormányzat több mint… Tovább olvasom