Kisalföld logö

2018. 04. 26. csütörtök - Ervin 13°C | 24°C Még több cikk.

Befektető kell a sikerhez

„Bebizonyosodott, hogy egy önkormányzati cég versenykörülmények között nem tud versenyképes lenni" – jelentette ki Árvay István polgármester a képviselő-testület legutóbbi ülésén. A város tulajdonában lévő Panta Aqua Zrt. jövőjéről zárt ülésen döntöttek.
Tavaly nyáron vált szét az Aqua Kft. közműszolgáltatói és palackozó üzletága. Az így létrehozott Panta Aqua Zrt. feladata lett a palackozott ivóvizek előállítása és eladása. Az elmúlt években folyamatosan növekedett a vízpalackozó üzletág az Aqua Kft. keretein belül. Ám hogy a törvényi feltételeknek is megfeleljenek és ez a növekedés tovább folytatódjon, a palackozást le kellett választani és egy külön céget létrehozni.

A cég vezetése azt a feladatot kapta, hogy olyan hazai prémium palackozottvíz-márkát építsen fel, ami sikeresen képes megállni a magyar és külföldi piacokon is. A szétváláskor a cég vezetője a Kisalföldnek úgy nyilatkozott: a tulajdonosi összetételen nem is kívánnak változtatni. Nos, úgy tűnik, most mégis lépnek. Legalábbis erről döntött a képviselő-testület.

A Panta Aqua Zrt. tavalyi mérlegének tárgyalása során elhangzott: a cég folyamatosan fejlődik, a kezdeti havi negyvenezer palackos értékesítés az év végére már elérte a kilencvenezret. A forgalom folyamatos növekedését jól mutatja, hogy jelenleg már 130 ezer palacknál tart a havi eladás. Ez a növekedés azonban egyelőre óriási kiadásokkal is jár. Nagy léptékű beruházásra lenne szükség, hogy elérjék a kitűzött célt, a havi 440 ezer palackot. Ezzel a kapacitással már teljes megtérüléssel működhet a cég. Abban minden képviselő egyetértett, hogy a társaság értékes márkát hozott létre, ami országosan is egyedülálló. „Az önkormányzat azonban nem tudja finanszírozni a cég növekedését, ezért más kiutat kell keresni" – hangzott el a tanácskozáson.

A képviselők – üzleti érdekekre hivatkozva – zárt ülésen tárgyalták a Panta Aqua Zrt. jövőjét, s tettek javaslatokat a társaság további működtetésére. Ezzel kapcsolatban Árvay István polgármester érdeklődésünkre elmondta: pénzügyi, szakmai befektető bevonásáról döntöttek. A cég további fejlesztéséhez mintegy 350 milliós tőkeemelésre lenne szükség, ami meghaladja az önkormányzat lehetőségeit. Ezért keresnek most befektetőt a részvénytársaságba.

Aranyérmes lett a szénsavas és szénsavmentes kategóriában is nemzetközi versenyen a Szigetközi Friss Víz.
Aranyérmes lett a szénsavas és szénsavmentes kategóriában is nemzetközi versenyen a Szigetközi Friss Víz.


Aranyérmes termék a friss víz
A palackozott vizet a cég Magyarországon „Szigetközi Friss Víz", külföldön „Panta Aqua the Water" néven forgalmazza. Ez a termék lett most aranyérmes szénsavas és szénsavmentes kategóriában is a Monde Selection nemzetközi versenyen, amelyet egy brüsszeli székhelyű szervezet rendez. A megméretés 1961 óta létezik, rangos szakmai zsűri válogat a termékekből, szigorú vizsgálatok alapján. Az idei díjkiosztót hétfőn tartották Lisszabonban, jövőre pedig a tervek szerint Budapesten lesz.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Kettős keresztet és emlékparkot avatnak a Mosoni-Dunánál

A régi hídfőn egy kettős keresztet, a parton egy emlékparkot kopjafával, információs táblával adnak… Tovább olvasom