Kisalföld logö

2017. 12. 16. szombat - Etelka, Aletta 1°C | 6°C Még több cikk.

Befejezett felújítások

A tervek szerint tanévkezdésre elkészültek a mosonmagyaróvári iskolák, óvodák felújítási munkálatai. A Bartók Béla Nevelési Központra 130 milliót fordítottak.
A mosonmagyaróvári Bartók Béla Nevelési Központ rekonstrukciójára és belső átalakítására mintegy 130 millió forintot költött idén az önkormányzat. Szentkuti Károly alpolgármester lapunknak elmondta: a képviselő-testület még 2003-ban döntött az oktatási ágazat átszervezéséről. Ezzel együtt arról is, hogy a szalézi épületért kapott 180 millió forint kártalanítást teljes egészében az Éltes-iskola kiváltására fordítják.

Az elmúlt év végén már egy 50 milliós beruházásra sor került, mely az Éltes elhelyezését szolgálta. A nyár elején kezdődött 130 millió forintos második ütem során a terveknek megfelelően iskolakezdésre elkészült a Bartók régi épületének belső átalakítása. Új tantermeket, öltözőket építettek, a korábbi főzőkonyhából pedig egy melegítőkonyhát és orvosi rendelőt különítettek el. Ezenfelül kicserélték a teljes villamos hálózatot, vízvezetékrendszert és a belső ajtókat is. A szerződés szerint a kivitelezőnek október közepéig kell elkészülnie a két lift megépítésével és a lépcsőház beépítésével, ahol foglalkoztatókat is kialakítanak az Éltes-iskolának. Ugyancsak erre a határidőre készül el a toldaléképület.
Szintén elkészült becsengetésre a Bolyai-iskola korábban életveszélyessé minősített udvari épületének szerkezeti megerősítése is.

Az alpolgármester elmondta: a munkálatokat az épület korábbi kivitelezőjével végeztették. A cég az egyeztetések során ugyan nem ismerte el a felelősségét a hiba miatt, ám a helyzetre való tekintettel önköltségi áron, 2,2 millió forintért elvégezte a javítást. A költségeket a Bolyai-iskola idei 6 millió forintos felújítási keretéből fedezték. Az idei tervek közt szerepelt az iskola kettes épülete felújításának megindítása is, ám ez áttolódik a következő évre.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Magtérkép tízmillió szemből

Hamarosan hitelesíthetik a mosonmagyaróvári kertbarátok Guinness–rekordját, az egyedülálló… Tovább olvasom