Kisalföld logö

2017. 02. 22. szerda - Gerzson 3°C | 12°C Még több cikk.

Bécsi vendég a gazdászbálon

A bécsi egyetem rektorát is vendégül látták a hétvégén harmincadik alkalommal megrendezett mosonmagyaróvári gazdászbálon.

Harmincadik alkalommal báloztak együtt a gazdászok a hétvégén Mosonmagyaróváron, a Nyugat-Magyarországi Egyetem Mezőgazdaság- és Élelmiszer-tudományi Karának aulájában. Az egyetem rektora, rektorhelyettese, illetve karainak dékánjai, főigazgatói mellett a rendezvény vendége volt Hubert Dürrstein, a bécsi egyetem rektora is.

Az osztrák felsőoktatási intézmény vezetője lapunknak elmondta: évek óta szoros az együttműködés a mosonmagyaróvári egyetemi karral, és a munkakapcsolat mellett mára baráti kötelék alakult ki a két intézmény vezetői között. A bécsi rektor a meghívásnak azért is tett eleget, mert mint mondta, jó alkalom ez arra, hogy a hivatalos formákat mellőzve, kötetlenül beszélgethessen magyar kollégáival. Hubert Dürrstein megjegyezte továbbá, hogy Magyarország uniós csatlakozását követően a két intézmény együttműködése még fontosabbá válik.

Dr. Ördög Vince dékán szerint az idei gazdászbálnak újfajta jelentőséget adott a közelmúltban megalakult Óvári Gazdászok Szövetsége. A bécsi egyetemmel való együttműködés kapcsán a dékán is említette a hosszú ideje ápolt jó kapcsolatot és mint mondta, örül annak, hogy a bécsi rektor elfogadta a meghívást, így „fehér asztal" mellett számos témában folytathattak eszmecserét.

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Egyetemi képzés májustól uniós keretek között

Az uniós csatlakozás után várhatóan felértékelődik a mezőgazdaság s vele az agrárképzés is új… Tovább olvasom