Kisalföld logö

2017. 12. 17. vasárnap - Lázár, Olimpia -2°C | 4°C Még több cikk.

Bár veszélyeztetett, megfelelő az ivóvízbázis

A jánossomorjai víz minősége határérték alatti – hangzott el a jánossomorjai önkormányzat szerdai ülésén. A testület zárt ajtók mögött döntött a díszpolgári címekről és határoztak a Körzeti Általános Iskola átszervezéséről.
Jánossomorja képviselő-testülete – a korábbi foghíjas jelenlét után – teljes létszámban megjelent – állapította meg Kurunczi Károly polgármester szerdán. Az első napirendi pontban a Pannon-Víz zrt. beszámolója szerepelt. A társaságot képviselő Granát Károly kiemelte:

– Nincs gond a vízzel, minősége a jogszabályban előírt határérték alatti. A város szennyvíztisztító telepe jelenleg közel 1900 háztartást lát el és fogadni tudja a bekötésre jelentkező magánszemélyeket. A térségben a vízszolgáltatást a jánossomorjai vízműtelep négy kúttal, Hanságligeten egy kúttal (a víz Mosonszolnokról érkezik) biztosítják, míg a várbalogi vízműtelep arzéntartalma miatt nem üzemel. A jánossomorjai a veszélyeztetett ivóvízbázisok közt szerepel, kormányrendelet írja elő védelmét. Az egészséges ivóvíz-szolgáltatás önkormányzati, a telep rehabilitációja közös feladat – a tulajdonosé és a szolgáltatóé, együtt pályáznának a felújításra, melynek határideje 2015 és 55–60 millióba kerül.

A képviselők a Körzeti Általános Iskola átszervezéséről is döntöttek: egy korábbi ülésen határoztak a Karner-iskola integrációjáról. A speciális iskola tanulói – huszonöt diák – a jövő tanévtől a mosonszentpéteri tagiskolában folytatják tanulmányaikat, a Karnerban egy pedagógusnak sem szűnik meg állása. A képviselő-testület a díszpolgári és tiszteletbeli polgári címek adományozásáról is döntött.

A találkozón szó esett a város Leader-akciócsoporthoz való csatlakozásáról is. Határoztak arról, hogy L. Burda Zsuzsanna könyvének megjelentetését százezer forinttal támogatják, egyetértenek az összefogás napján megfogalmazott pontokkal, döntöttek a Széchenyi és az Újerdő utcák egy-egy szakaszának aszfaltozásáról. Felvetődött egy grundpálya építésének gondolata, Nemes Csaba, a kulturális, oktatási és sportbizottság elnöke ígéretet tett, hogy megszemléli a környékbeli műfüves pályákat.

Mészely Réka

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Irtani csak saját repülővel lehet

Jövő héttől már irthatják a szigetközi szúnyogokat: viszont vélhetően nem a jó néhány éve minden pályázaton nyertes Corax. Ők ugyanis nem rendelkeznek repülőgéppel – ami a meghívás feltétele volt –, hanem alvállalkozókat bíznak meg. Öt és fél milliós állami támogatás mellé másfél milliót tesz a kistérségi társulás, négymilliót pedig az érintett önkormányzatoknak kell „bevállalniuk". Tovább olvasom