Kisalföld logö

2018. 06. 25. hétfő - Vilmos 14°C | 22°C Még több cikk.

Bálint és Anna az elsők Mosonmagyaróváron

Jakusch Bálint született 2011-ben elsőként a mosonmagyaróvári Karolina Kórházban. A kisfiút néhány órával később Rácz Anna Bíborka követte.

Jakusch Bálintot január 9-re, Rácz Anna Bíborkát január 16-ra várta családja. A kis lurkók azonban már az év első napján megörvendeztették szüleiket.

– Bálint január elsején tizenegy óra huszonnyolc perckor született háromezer-nyolcszáz grammal és ötven centiméterrel – meséli a Feketeerdőn élő Jakuschné Veres Ágnes. Az új jövevényt édesapja mellett kétéves Andris bátyja is hazavárja.

Anna Bíborka édesanyja, a barbacsi Budai Éva már a szilvesztert is a kórházban töltötte. A család harmadik gyermeke két óra tizenegy perckor érkezett meg 4390 grammal és 49 centiméterrel. A kis testvérnek a két báty, a kilencéves Ákos Zsolt és a másfél éves Patrik Benedek is örülhet majd otthon.

Budai Éva lányával, Rácz Anna Bíborkával.
Budai Éva lányával, Rácz Anna Bíborkával.

Bálint és Anna mellett hétfő délig még hatan születtek Mosonmagyar-óváron.

Tavaly egyébként jóval kevesebb csecsemőt segítettek a világra a mosonmagyaróvári Karolina Kórház szakemberei, mint a korábbi években.

2010-ben 554-en születtek a Lajta parti város intézményében.
2009 kiemelkedő év volt, akkor 638-an jöttek világra, egy évvel korábban 559-en születtek itt.

Dr. Barcza István, a szülészet-nőgyógyászat osztályvezetője abban bízik, hogy a többgyerekes családokra vonatkozó adókedvezmények, a gyes három évre való meghosszabbítása és a további kedvezmények sok családnál növelik majd hosszú távon a gyermekvállalási kedvet. Az osztályvezető főorvos a kedvezmények fontossága mellett a nevelést is kiemelte.

Jakuschné Veres Ágnes kisfiával, Bálinttal.
Jakuschné Veres Ágnes kisfiával, Bálinttal.

Szerinte szülészorvosok feladata lenne a diákok felvilágosítása, rendszeres oktatása. Ez egyébként azért is lényeges, mert mint mondja, egyre gyakoribb a fiatalkorúaknál a terhesség, illetve a terhességmegszakítás.

Az osztály munkatársai szakemberek közreműködésével szülésre felkészítő tanfolyamokat is tartanak, amelyet ingyenesen végezhetnek el a várandósok. Idén várhatóan tavasszal és ősszel is indítanak hasonló képzést – erősítette meg Pausch Ildikó vezető szülésznő.

Olvasóink írták

  • 1. adam.attila 2011. január 05. 21:01
    „Gratulálok a kisbabákhoz különösképpen a névválasztásukhoz,nem tudok mást mondani csak azt amit nekem mondott az orvosunk a szülés után "végre egy gyerek akinek normális neve van"!!”

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Evezősök, kenusok, sárkányhajósok sikeres éve együtt

Kiváló munkacsoportok jellemezték a Mosonmagyaróvári Vízisport Egyesület 2010-es esztendejét.
Tovább olvasom