Kisalföld logö

2018. 03. 17. szombat - Gertrúd, Patrik -1°C | 9°C Még több cikk.

Balhé a Darnózseli hivatalban: leteperte támadóját a polgármester

Egy állítólag ellopott fejsze miatt támadt rá Darnózseli polgármesterére egy helyi férfi hétfő délután a községházán.
A falu vezetőjét meglepte ugyan a támadás, ám sikerült megvédenie magát és ártalmatlanná tette a feldühödött férfit

Egy feldühödött helybeli rontott rá irodájában a darnózseli polgármesterre hétfő délután. A férfi vélt sérelmeit zúdította a falu első emberére, majd az ordítozása tettlegességig fajult. A polgármester szerint támadója korábban már több helybélivel és vele is vitába keveredett.

Nem volt hasonló eset

Minden bizonnyal kirívó és egyedi az az eset, ami a darnózseli polgármesterrel történt. Az elmúlt évtizedben nem fordult elő olyan eset a környéken, amikor egy település vezetőjére támadtak volna.
– Korábban többször megkeresett már a falumbeli férfi, segítséget kért, aminek próbáltam is eleget tenni – mondja Fazekas Zoltán. – Segélyt folyósítottunk számára, ám ő ezt nem tudta kivárni és számon kérte tőlem, hogy mit csináltam a pénzzel. Máskor pedig tűzifához próbáltam juttatni, de az nem tetszett neki, mert túl vékonynak találta a tüzelőt. Sokszor előfordult már, hogy kiabált velem, ám a következő pillanatban már lenyugodott és normálisan lehetett vele beszélni.

– Hétfő délután éppen a hivatalban, az irodámban dolgoztam. Mivel az ajtóm mindig nyitva van, könnyen be tudott jutni ide a férfi és azonnal kiabálni kezdett. Azt ordította: „Küldtél oda embert, hogy lopják el a fejszémet." Aztán tovább sorolta a vélt sérelmeit. Például hogy a bank ellopja a pénzét, segítséget pedig senki sem nyújt számára. Eközben egészen az asztalomig jött előre. Teljesen áthajolt a bútorzat felett, s közben az arcomba ordibálta sérelmeit. Próbáltam nyugtatni, de ezt meg sem hallotta. Egyre csak azt hajtogatta, mind emeltebb hangon, hogy elloptam a fejszéjét. Erre távozásra szólítottam fel és felálltam az asztal mögül, hogy kikísérjem. Ekkor szemből hirtelen megragadta a mellényemet és így kezdett ordítozni velem. Védekezés közben sikerült a földre tepernem, miközben a kollégáim hívták a rendőrséget – emlékszik vissza a nem mindennapi esetre a polgármester. A férfit miután a rendőrök meghallgatták, a mentők kórházba szállították.

Fazekas Zoltán hozzátette: sajnos nem az első eset volt, hogy valakit fenyegetett vagy megtámadott a férfi. A polgármester szerint nem büntetésre, hanem segítségre van szüksége. Az arra illetékeseknek kellene tenniük végre valamit, nehogy egyszer valóra váltsa a fenyegetéseit.

Az ügyben a Mosonmagyaróvári Rendőrkapitányság indított eljárást hivatalos személy elleni erőszak gyanúja miatt.

hirdetés

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Kevin élete veszélyben forgott

Perforált vakbéllel műtötték meg a győri kórházban a két és fél éves Varga Kevin Csabát. Családja állítása szerint Mosonmagyaróváron eleinte influenzával, majd vírusos bélgyulladással kezelték, a vakbélgyulladás és a sérv kizárásával. Tovább olvasom