Kisalföld logö

2017. 08. 24. csütörtök - Bertalan 12°C | 27°C Még több cikk.

Balesetveszélyes vadgesztenyesor

Az elmúlt napokban indult meg Mosonmagyaróváron a betegnek és veszélyesnek ítélt fák kivágása. A program keretében százhúsz fát döntenek ki, ám ezzel szemben idén már nyolcszáz új csemetét ültettek a városban.
Védett fasor: A szakértő szerint korhadtak és balesetveszélyesek az évszázados fák.
A Mosonmagyaróvár városközpontjában lévő Mosonyi utcai védett vadgesztenyefasor háromméretes darabját vágták ki tegnap délelőtt.
A polgármesteri hivatal városfejlesztési és fenntartási osztályának illetékese lapunknak elmondta, kormányrendelet kötelezi évente a települések jegyzőjét a kiszáradt, balesetveszélyes fák kivágatására. Mindezen túl a lakóktól is számos ilyen jellegű bejelentés érkezik a városházára.

A polgármesteri hivatal tavaly indított programja keretében a soproni erdészeti egyetem szakembere megvizsgálta a város tizenhat védett fasorát és minden fára egyenként külön szakvéleményt készített. Ennek keretében került sor a Mosonyi utcai vadgesztenyék felülvizsgálataira is. Kiderült, hogy a védett fasor több darabja is balesetveszélyes állapotban van, ezért a szakértő sürgős kivágásukat javasolta.

A hét elején indult és várhatóan két hónapig tartó favágási program keretében városszerte százhúsz, a szakértők által balesetveszélyesnek vagy betegnek ítélt fát vágnak ki. A szakvélemény elkészülte után a jövő év elején kezdik el a Wittmann park belső részén lévő kiszáradt fák eltávolítását is.

A méretes fák kivágásával szemben kevésbé látványos azok pótlása, ám idén tavasszal ötszáz, ősszel pedig háromszáz csemetét ültettek el városszerte a szakemberek a polgármesteri hivatal megbízásából.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Intézményfelújítás az árverési pénzből

Jótékonysági árverésen licitálhatnak cégek és magánszemélyek jövő hétfőn délután helyi művészek… Tovább olvasom