Kisalföld logö

2018. 02. 18. vasárnap - Bernadett 0°C | 6°C Még több cikk.

Balesetveszélyes száguldozók az 1-es főúton

Sok gyorshajtót mértek be a rendőrök az elmúlt hetekben az 1-es főút Mosonmagyaróvárhoz közeli szakaszán, ahol idén számos – köztük három halálos – baleset történt már. A „rekorder" 142 kilométeres sebességgel futott bele a traffipaxba.
Mint ahogyan arról hétfői, „Biztonságosabb az 1-es főút egyik szakasza" című cikkünkben beszámoltunk, balesetveszélyes útszakasznak számít az 1-es számú főút 152-es és 159-es kilométerszelvény közti szakasza. Ezt az elmúlt időszak baleseti statisztikái támasztják alá.

A főúton Mosonmagyaróvár határában idén már három halálos – ebből kettő júniusban –, egy súlyos és három könnyű sérüléssel járó közlekedési baleset történt. Ezért a szakemberek az útszakaszon forgalomtechnikai felülvizsgálatot végeztek a múlt hónapban. Ennek nyomán több beavatkozást láttak szükségesnek, amelyeket el is végeztek az 1-es számú főút 159-es kilométerénél. Ennek részleteiről lapunk tegnapi kiadásában számoltunk be.

A júniusi két halálos baleset helyszínének közelében, az 1-es főúton 142 kilométeres sebességgel mértek be a rendőrök egy autóst.
A júniusi két halálos baleset helyszínének közelében, az 1-es főúton 142 kilométeres sebességgel mértek be a rendőrök egy autóst.

Bár az itt történt tragédiák pontos körülményeit még vizsgálják, a rendőrség szerint vélhetően a sebességtúllépés is hozzájárulhatott a balesetek bekövetkezéséhez. Éppen ezért annak érdekében, hogy megállítsák a romló tendenciát, nagyobb létszámmal fokozott ellenőrzéseket tart a rendőrség ezen az útszakaszon. A balesetek helyszíneinek közelében rendszeresen mérik is a sebességet.
Csak a minap tartott razzián néhány óra alatt huszonöt gyorshajtót mértek be a rendőrök az 1-es főútnak ezen a szakaszán.

A legutóbbi akciót megelőző hetek tapasztalatairól Makó László őrnagy, a Mosonmagyaróvári Rendőrkapitányság közlekedésrendészeti osztályának vezetője elmondta: tíz alkalommal mértek sebességet a 152-es és a 159-es kilométerszelvények között. Ezalatt összesen hatvanhét gyorshajtó „futott bele" a traffipaxba, közülük tizenhatan kaptak helyszíni bírságot, míg ötvenegy gyorshajtó ellen közigazgatási eljárás indult.

A száguldozók között sajnos akadt néhány kirívó eset is, város határában – ahol a közelmúltban két halálos baleset történt – egy autóst 142, míg egy másikat 136 kilométeres sebességgel mértek be. A 157-es kilométerszelvényben is fogtak egy 132-vel száguldozót. Az őrnagy felhívta a figyelmet arra, hogy a továbbiakban is rendszeresek lesznek az ellenőrzések és a sebességmérések ezen környék útjain.

Olvasóink írták

 • 11. 01010 2012. július 26. 18:57
  „"9 De!A Bágernál csak a saját autóm kerekét töröm ki....
  EZ Miért fáj a rend Éber Őreinek????"
  Talán azért mert ha kitörik a kocsi kereke....
  irányithatattlanul felszaladhat a járdára , vagy aza ellenkező irányba akkor a Szemből érkező vétlent TESZI TÖNKRE !?!”
 • 10. Contar 2012. július 26. 10:38
  „5. Jocc55:!
  És az nem aljasság, hogy csak akkor szabálykövető autós, amikor a rendőr látja? Egyébként meg fittyet hány mindenre?
  Nem a büntetésnek kellene lennie a visszatartó erőnek, hanem a felelősségteljes gondolkodásnak!
  Flexelésnél én sem csak akkor viselek szemüveget, ha a főnök látja!”
 • 9. csabi72 2012. július 25. 20:13
  „nagyjancsi 2012.07.25. 08:39

  Igazad van!

  Ha városon belül 50-él többel megyek,büntessenek....
  De!A Bágernál csak a saját autóm kerekét töröm ki....
  EZ Miért fáj a rend Éber Őreinek????
  Ha a közútkezelő kirakja a 30-as táblát,az elegendő az ÚTFELÚJÍTÁS elmaradásához????
  Ismerjük a régi szlogent???
  "Az Önök pénzéből,Önökért!!!????
  No,AKKOR VONJÁK LE ABBÓL a büntetést!!!!!
  MÁR ELŐRE BEFIZETTEM !!!!!!!
  50 Évre!!!!!”
 • 8. Almika 2012. július 25. 19:30
  „A város határánál akár egy fix trafit is lehetne tartani annyi a gyorshajtó. Tapasztalatból mondom, hogy amint az autós elhagyja a Kühnénél lévő körforgalmat és elindul Kimle felé már egyáltalán nem érzi azt, hogy a városban lenne. Sajnos sokan még a lámpát is figyelmen kívül hagyják.De ez igaz, autósra, motorosra , sőt a kamionosokra is.”
 • 7. Losba 2012. július 25. 14:04
  „6
  ..az ott lakók meg azt mondják keveset mérnek ott...most , hogy van ez..??”
 • 6. nagyjancsi 2012. július 25. 08:39
  „A sebességmérés a veszélyes útszakaszokon rendben van, de az elfogadhatatlan, hogy pl a Báger-nél mérik a 30-at és ha 44-el mész akkor 30ezerre büntetnek.. No meg persze az, hogy a pénzbeszedést nem az utakra fordítják, és nem azok biztonságossá tételére, hanem megy bele a feneketlen kalapba...”
 • 5. Jocc55 2012. július 25. 06:53
  „Mondjuk azt aljasságnak tartom, hogy elbújnak a fák közé. De jogosnak tartom a sebességmérést.”
 • 4. Fixum 2012. július 25. 04:48
  „Uraim... sofőrként is mondom.. ha tudják, hogy radar van, ott NINCS száguldozás.... Szerintem senki sem szeretné, ha kopgnának... meghalt valamelyik családtag egy száguldozó barom miatt....
  + MOTOROSKÉNT üzenem az összes tahó motoroskának, ha a mosoni területen megint "gyorsulási" paraszt-verseny/felvonulás van/lesz, -és én pont autóban vagy motorral vagyok, addig ütöm a paraszt fejeteket, amíg a mentő/járőr ki nem ér..... hogy találkozna már néhány ilyen túráztató/hajtó tahó feje a villanyoszloppal... inkább tessék szépen egyedül megpusztulni, mint kisodródva mást elütni, vagy sétáltatott/tolt babákra a frászt hozni...
  Mivel ,- sajnos az "IQ" a motorosok jelentős részénél a kelleténél kevesebb, -nem szánalom a családotok iránt, hanem enyhe vigyor/kajánság lesz a képemen, mikor az agyvelőtöket fogom nézni valamelyik "felkenődés" után...”
 • 3. INVEKTUS 2012. július 24. 13:06
  „:) Az elellenőrzés teljesen jogos !
  Én még azokat is megbüntetném akik betelefonálnak a rádióba hogy xy helyen fényképeznek
  SŐT MÉG A RÁDIÓ VEZETŐSÉGET IS TÖBB MILLIÓ FT RA

  mert mi van az autós lassít utána több gázt és
  életek vesznek el !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!”
 • 2. 01010 2012. július 24. 11:02
  „Azért mennek gyorsan mert rossz az út , és sietnek minnél előbb elhagyni a veszélyes útszakaszokat.”
 • 1. Contar 2012. július 24. 09:16
  „Emlékeim szerint a gyorshajtás mindegyik balesetnél jelentős szerepet játszott. Az esztelen száguldozásra csak egy jó magyarázat lehet : közúti "orosz rulett"! Aki meg erre hivatkozik, annak adnék még 5 töltényt, hogy biztosra menjen, meg kímélje meg a környezetét is önmagától!”

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Túl a közvetlen életveszélyen a mosonmagyaróvári baleset túlélője - fotók

Már túl van a közvetlen életveszélyen az a fiatal lány, aki egyetlenként élte túl, hogy családjának… Tovább olvasom