Kisalföld logö

2018. 01. 22. hétfő - Vince, Artúr -7°C | 2°C Még több cikk.

Baleseti gócpontok nincsenek, csak kockázatos útszakaszok

Mosonmagyaróvár - Csaknem felére csökkent a személyi sérüléssel járó balesetek száma a tavalyi év hasonló időszakához képest. A rengeteg kátyúba hajtás miatt viszont lényegesen nőtt az anyagi káros balesetek száma.
A tavalyi év hasonló időszakához képest nagymértékben, mintegy 45 százalékkal javult a személyi sérüléssel járó balesetek statisztikája Mosonmagyaróváron és környékén. Makó László századostól, a Mosonmagyaróvári Rendőrkapitányság közlekedésrendészeti osztályának vezetőjétől megtudtuk: míg az elmúlt évben eddig 20 ilyen baleset történt, addig idén mindössze tizenegy, öt súlyos és hat könnyű sérüléssel járó. A tavalyi év hasonló időszakában már történt halálos baleset, idén szerencsére még nem. A korábbi 33 helyett most tizenketten sérültek meg a balesetekben összesen. Változás, hogy míg a balesetek bekövetkezésének fő oka tavaly a gyorshajtás volt, addig most az elsőbbségadás elmulasztása vette át az első helyet. Az okozók közül csupán egy volt külföldi, a többiek többségében helybéliek. Ittasan ez idáig senki sem okozott balesetet.

A százados elmondta: baleseti gócpontok nem alakultak ki a környéken, ám vannak olyan útszakaszok, amik ilyen tekintetben nagyobb kockázattal járnak. Ezeken az utakon teherjárművek, személyautók és kerékpárosok egyaránt közlekednek. Ilyen a városon belül a Szent István király, a Királyhidai út, a Kossuth, a Gyári utcák, valamint a Halászi felé vezető út belterületi szakasza. Szintén nagyobb a baleseti kockázat Hegyeshalomban a Fő utcán, Jánossomorja belterületén a 86-os számú főúton és Máriakálnokon. Ez utóbbi településre a jövő héttől – a halászi híd lezárása miatt – a rendőrök fokozottabban figyelnek majd. A javuló tendencia fenntartása érdekében a rendőrség továbbra is fokozottan ellenőrzi a közlekedőket. A százados hangsúlyozta: ennek célja a balesetek megelőzése, nem pedig az a felröppent híresztelés, miszerint a rendőrök az elsősegélydoboz szavatosságát ellenőrzik.

A személyi sérüléssel járó balesetek száma ugyan csökkent, ám ezzel párhuzamosan nagymértékben nőtt az egy-egy úthiba miatti káresemény. Már szinte nincs olyan nap, hogy ne kellene a baleseti helyszínelőnek kátyúba hajtás miatt intézkednie: többször előfordult már, hogy egy nap alatt hét-nyolc ilyen bejelentés is érkezett. Rendszeresen járnak emiatt helyszínelni a Mosonszolnok és a 86-os főút közti bekötőútra, a Máriakálnok felé vezető, a Halászi és Püski közötti, illetve a Darnózseliről Lipótra vezető útra. Tájékoztatják ezekről az esetekről az út kezelőjét is.

Olvasóink írták

  • 1. Imcsi 2009. március 14. 22:02
    „A nagyobb kockázattal járó helyek közé tenném a Károly-Erkel-Kiserdő u.-i körforgalmat! Csak a túlzott óvatosság miatt nem történt még ott baleset! Aki nem hiszi, az töltsön el ott nézegetéssel 10 percet, és meglátja hány baleset helyzet adódik!”

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Elfogták a támadókat

Mosonmagyaróvár - Elfogta a rendőrség azt a három férfit, akik a gyanú szerint a közelmúltban… Tovább olvasom