Kisalföld logö

2018. 03. 22. csütörtök - Beáta, Izolda -5°C | 4°C Még több cikk.

Baleset Halászi határában, hárman sérültek meg - fotók

Hárman sérültek meg könnyebben abban a balesetben, ami kedden reggel történt Halászi határában.
Egy Opel Astra haladt a szigetközi úton Halászi felől, amikor a püski bekötőutat követően balra kívánt bekanyarodni az ott lévő üzemekhez. A kocsi lassított, ám a sűrű ködben a mögötte érkező Volkswagen Golf vezetője - vélhetően a nem kellő követési távolság tartása miatt - az Opel hátuljának csapódott.

fotó: Kisalföld.
fotó: Kisalföld.

fotó: Kisalföld.
fotó: Kisalföld.


Az ütközéstől az Opel az út menti oszlopnak vágódott. Az autókban ülők mindegyike használta a biztonsági övet, így az Opel vezetője és utasa, valamint a Volkswagen sofőrje is könnyű sérüléseket szenvedett. Egyébként mindkét járművön nyári gumiabroncsok voltak.

fotó: Kisalföld.
fotó: Kisalföld.
fotó: Kisalföld.
fotó: Kisalföld.

Olvasóink írták

22 hozzászólás
12
 • 22. Olajos 2012. november 21. 20:33
  „20. ssass ! :) Írogatsz itt butaságokat!!! A buszokon van amelyiken téli gumi és van amelyiken 4 évszakos van. Ez ált. célállomás függő...
  Amúgy ,nem a látási viszonyoknak megfelelő vezetés... Ennyi. Sajnálom a mindkét autóban utazókat!
  A téli és a nyári gumi között csak a mintázatban van különbség , a " lágyabb" téli gumi egy butaság... Ha ugyanolyan lenne a két gumi mintázata akkor sohasem tudnátok megmondani melyik melyik. :D :D :D”
 • 21. Mankapunka 2012. november 21. 11:29
  „ildancs

  Fogalmam sincs,milyen fajtájú. Annyit tudok,hogy egyből ott szokott lenni éjjel,ahogy beérünk zámolyra,ahol kint vannak a cégtáblák jobbra. Múlt héten csüt-péntek láttam,meg ma.
  Múlt héten még olyan tiszta volt,mintha a kozmetikából hozták volna,ma meg már mint eg fehér kommondornak a rétről.
  Lehet ott dobták ki,azért lődörög arra? Vár a csodára?”
 • 20. ssass 2012. november 21. 11:10
  „19, Buszra kell ülni? A buszokon sincs téli gumi,nincs rá pénz.”
 • 19. tökmindegy 2012. november 21. 09:02
  „Mindenkit, aki kocsisorban haladva zárófényt használ, leültetnék egy 500 wattos lámpa elé, és kitámasztanám a szemhéját, hogy ne tudja becsukni a szemét.
  A téli gumit (bár szerintem ennél a balesetnél nem volt szerepe) a tőlünk nyugatabbra levő országokhoz hasonlóan kötelezővé tennén, és szigorúan büntetném azt, aki a saját és mások életét kockáztatja. Ha nincs pénz téligumira, akkor buszra kell ülni !”
 • 18. ildancs20 2012. november 21. 08:33
  „Mankapunka! Lehetne többet tudni a kóborló ebről? Vannak állatvédőrös ismerősök,szólnék a kutya érdekében nekik!
  Köszi!!!”
 • 17. Madarász 2012. november 21. 07:43
  „6. A képekből is látszik, hogy tipikus ráfutásos baleset...

  8. Azért havas úton ég és föld a téli és nyári gumi közötti különbség, persze ez még nem jelenti azt, hogy lehet vele száguldozni, mert a jégen ugyanúgy csúszik.

  12. Ebben az "50 km-es" dologban tökéletesen egyetértek veled és még kiegészíteném, hogy tejködben nem kéne nekiállni sort előzni sem.”
 • 16. Mankapunka 2012. november 21. 00:38
  „Zámolyon senkinek sem hiányzik az a kutya,amelyik éjjel-hajnalban ott bóklászik az újfalu felöli oldalon? Múltkor még szép tiszta szőre volt,mostmár hót retek volt csóró. Ki fog lapulni szegény ebben a ködben.

  orbison

  Már értem,hogy miért ilyen silány nálunk a gépjárművezetésoktatás. Oktatóbácsi a saját kocsijával előttem nyugodt szívvel ment a ködzárófénnyel,pedig villantottam neki kétszer,hogy észbe kapjon. Hát nem sikerült neki. Annyiból jó volt,hogy nem csak 1,hanem kettő éget a Citroen-en.

  Én tuti nem fogok neki a városban segíteni,hogyha oktat,mert ilyen oktatónak kár,aki tojik a másik közlekedőre.”
 • 15. Szitu 2012. november 20. 19:20
  „Hát,ha nem ment gyorsan,a ködlámpák be voltak kapcsolva,akkor mindegy hogy ott voltam vagy nem,egyet bizosan tudok. Ködben előre nézünk,és ki is látunk a fejünkből....Ennyi. Ez a baleset a Golfos balhéja,hülyesége alól rosszullét lehet csak mentség,semmi más. A többi duma...”
 • 14. orbison 2012. november 20. 19:15
  „12-höz, továbbgondolva....
  A zárófényt kéretik lekapcsolni, ha valaki nem az utolsó ("ráérkezik valaki").
  Ugyanis ha nem teszi, azzal balesetveszélyes helyzetet teremt, mivel olyan vörös csillogást "ajándékoz" a mögötte (Uram bocsá´ !) gyorsabban haladni szándékozónak, amitől elvakul (néha sajnos a szó rosszabb értelmében és hasonló eredménnyel zárul a dolog).
  Szóval emberek! a zárófényt a nevéhez illően, a gépjárműoszlop VÉGÉN SZABAD csak használni!”
 • 13. corsa 2012. november 20. 18:49
  „Sajnos én ott voltam, ám nem vagyok résztvevő sem szemtanú. Annyit mondhatok, hogy a Golfos nem ment gyorsan az Opel használta a ködlámpát és mindkét autón igaz nyári gumi volt de megfelelő állapotú.”
 • 12. Mankapunka 2012. november 20. 17:21
  „Hogyha lehetne,akkor fényes nappal a városban,főleg a hölgyek,kapcsolják ki azokat a ködlámpákat elöl,és a zárófényt hátul,amit a papa éjjel felkapcsolt.

  Ködben nem szégyen 50 km/h-val menni két falu között. Azért az 5 percért,amivel hamarabb haza lehet érni,nem ér annyit.”
 • 11. vera2012 2012. november 20. 17:12
  „Csámcsogtok rajta, mikor ott se voltatok!”
 • 10. HarconaMarcos 2012. november 20. 16:34
  „A ködlámpa sem világít jobban mint a féklámpa, és az elmúlt napokban nem volt olyan hideg, hogy feltétlenül téligumi kellett volna. (Így viszont hasonló feltételekkel lassulhattak.) Viszont a fócvágennek a kerekei is kicsit szedett-vedettnek tűnnek, gondolom a gumik is hasonló állapotúak.
  Száguldozás és/vagy elbambulás ellen pedig a téligumi sem véd.”
 • 9. Oreg35 2012. november 20. 16:25
  „6. loona87
  Ráfutásos balesetnél mindig a hátulsó kocsi a hibás! Annak igaz, sok oka lehet. Még szerencse, hogy könnyű sérülésekkel megúszták.”
 • 8. pancser 2012. november 20. 16:23
  „Relatív gyorshajtás csupán. Egyesek azt hiszik, hogy téli gumi csoda. Nem az, néphülyítés annyiban, hogy sokan azt hiszik most aztán mehetnek mint az állat, ködben, hóban.”
 • 7. Mankapunka 2012. november 20. 16:11
  „Igen,éjjel nagyon sok vakon vezető autóssal találkozok ködben mostanában. Itt volt már az ideje,hogy valaki "megjöjjön".”
 • 6. loona87 2012. november 20. 16:06
  „De jó, hogy így látatlanban ítélkeznek egyesek! Ott volt bármelyikőtök is? Nem tudhatjátok pontosan mi történt, és az újság sem mindig ír le mindent pontosan, csak azt amit hallanak. Kérdezzétek meg inkább azokat akik a baleset résztvevői voltak és majd utána ítélkezzetek! Egyszerűen rossz látni, hogy milyenek manapság az emberek! Meg tudod, majd ha veled történik ilyen gondolj ezekre a hozzászólásokra. Én már voltam baleset résztvevője, ráadásul áldozat és tudom milyen rossz, mikor utána mindenféléket írnak az emberek.”
 • 5. Pedró 2012. november 20. 15:48
  „4.Kftimi:
  Ha valaki ködben gyúrja neki, akkor tök mindegy a tapadás és fékút! Semmiképp nem tud megállni...”
 • 4. Kftimi 2012. november 20. 15:23
  „A téli gumi itt csak annyiban változtat, hogy hidegben jobban tapad, ergó rövidebb a fékút-- szárazon egy picivel.”
 • 3. Pedró 2012. november 20. 15:06
  „Az eszetlenségnek mi köze a járművön levő gumiabroncshoz??
  Ködbe nem száguldozunk!!
  Esetleg ha még ködlámpánk is akad, akkor azt bekapcsoljuk.... Ennyi”
22 hozzászólás
12

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Tudásod a jövőd!: Képzések kezdődnek komoly támogatással

Az „Idegen nyelvi és informatikai kompetenciák fejlesztése" projekt abból a felismerésből… Tovább olvasom