Kisalföld logö

2018. 02. 22. csütörtök - Gerzson -2°C | 3°C Még több cikk.

Balázska a piros emeletes buszok városában

A különleges buszok, taxik, vonatok fővárosába, Londonba eljutni - ez a régóta dédelgetett álma az izomsorvadásban szenvedő Wurtzinger Balázsnak. A 12 éves lébényi fiú vágyát váltotta valóra a Csodalámpa Alapítvány.


Apró gyermekkora óta a járművek bűvöletében él. Először a traktorokba
szeretett bele. Ma meg már nincs olyan személyautó, amiről kapásból meg ne mondaná, milyen márkájú. A 12 éves Wurtzinger Balázs könyvespolcán sorban állnak a járművekről szóló kiadványok. Imádja a rendőrautókat is.

A Duchenne-féle izomsorvadással (az izomsejtek fokozatos pusztulásával járó veleszületett, örökletes betegség) küzdő ötödikes fiú régi vágya volt, hogy eljuthasson a különleges emeletes buszok, taxik, vonatok fővárosába, Londonba. Ez a dédelgetett álom vált valóra nemrég a Csodalámpa Alapítvány jóvoltából. A közhasznú alapítvány életet veszélyeztető betegségben szenvedő gyermekek kívánságait teljesíti.

Balázs csillogó szemekkel számol be a néhány nappal korábbi kalandjairól. Büszkén mutatja mindenkinek a lencsevégre kapott ritka pillanatokat, amelyeket a londoni utazás idején örökített meg ő és kísérője, édesapja, Tibor.

- Mindig nagyon tetszett nekem London, amit már sokszor láttam a
televízióban. Vonzott a piros emeletes buszok, a Temze látványa, de a Big Benre is kíváncsi voltam. Örülök, hogy apukámmal eljutottam ebbe a szép városba - vezeti be történetét Balázska.

Már maga az utazás hatalmas élmény volt a kerekes székes fiúnak, hiszen életében először repülhetett. A fel- és leszállások ugyanúgy mélyen emlékeibe vésődtek, mint az útközben látottak: a repülő alatt úszó felhők, a maguk mögött hagyott szántóföldfoltok.

- A három nap alatt körülnéztünk Londonban. Sok járművet kipróbálhattam, felszállhattam a piros emeletes buszra, a gyors Jubilee metró és a híres fekete taxik látványa is óriási élményt nyújtott. A közlekedési múzeumban a régi járművek, például az omnibusz is különlegesek voltak, akárcsak az egyik pályaudvaron a modern vonatok. Megörökítettük a Buckingham-palota előtti őrségváltást is. A Madame Tussaud-viaszmúzeumban fotózkodtam például Shrekkel, Obama elnökkel és a királyi családdal is - fűzi az élménybeszámolót a fotók mellé a fiú.

Wurtzinger Tiborné Vera, Balázs édesanyja, itthon izgulta végig, amíg a
család férfi tagjai az álmok városában kalandoztak: - A fiamnak óriási
élményt adott ez az út, és régi álma teljesülhetett. Balázs 9 éves korában
került kerekes székbe. A járművek bűvöletében él, így nagy örömöt jelentett neki, hogy a Csodalámpa Alapítvány jóvoltából eljuthatott Londonba.

Balázs Londonban töltött napjai sok jó ember összefogásával válhattak ilyen különlegessé. A kerekes székes fiút egyébként édesanyja kollégái is
meglepték: tavaly karácsonyra az egyik gyorsétteremlánc munkatársai laptopot ajándékoztak Balázsnak.

Olvasóink írták

  • 1. fityesz 2013. október 27. 21:49
    „Kedves Balázs!Az Isten nyújtsa feléd segítő kezeit!Ha hiszel benne,akkor a boldogságod megmarad örökre!”

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Együtt fohászkodtak Kövér László házelnökkel

Tovább olvasom