Kisalföld logö

2018. 04. 23. hétfő - Béla 12°C | 26°C Még több cikk.

Bakterházak kalapács alatt

A MÁV Rt. tervei szerint a közeljövőben megyénkben is kalapács alá kerülnek a vasúttársaság használaton kívüli, felesleges ingatlanjai.
Nyilvános pályázatok, illetve árverések útján kíván megszabadulni használaton kívüli ingatlanjaitól a MÁV Rt. országszerte. A vasúttársaság Ingatlanhasznosítási és Gazdálkodási Főosztálya az utóbbi hónapokban mintegy százötvenöt ilyen területét hirdette meg, ebből negyvenet nyílt pályáztatással, száztizenötöt pedig árvereztetés útján akarnak eladni.

A vasúttársaság kommunikációs igazgatóságán a Kisalföld érdeklődésére elmondták: kizárólag olyan üzemi, ipari ingatlanokat értékesítenek, amelyek mindegyikét a vasútüzemi használatból már véglegesen kivonták és érvényes értékesítési engedéllyel rendelkeznek. Minden esetben a MÁV belső értékesítési szabályzata szerint járnak el, kétszintű zsűriztetés előzi meg az értékesítési engedély kiadását. Első fokon a területi szakágak adják hozzájárulásukat az eladáshoz, másodjára pedig a központi ágazatok zsűrizik a kérelmeket. Az értékesítések legnagyobb részét olyan területek teszik ki, amik vasútüzemi célokat korábban sem szolgáltak.

Korábban már több pályázat zárult le sikeresen, a meghirdetett ingatlanok többsége gazdára talált. A vasúttársaság egyelőre főként a déli, illetve az északkeleti országrészben lévő kihasználatlan ingatlanjait „dobta piacra". A kommunikációs igazgatóságon elmondták: a MÁV Rt. tervei szerint a közeljövőben megyénkben – így Mosonmagyaróváron és környékén – is meghirdeti számos használaton kívüli ingatlanját.
Az érdeklődők licitálhatnak

egyebek mellett vasúti árkokra, pálya menti mocsarakra, nádasra, csatornákra, de még az is megtalálja a számítását, aki egy elhagyatott, használaton kívüli bakterházra vagy vasútállomásra vágyik.

A sínek melletti mocsárhoz vagy árokhoz már 5 ezer forintért hozzá lehet jutni, de egy vasútállomás sem kóstál sokkal többet. Ennek a kikiáltási ára mindössze 25 ezer forint – igaz, itt már nem áll meg a vonat –, de iparvágányhoz is hozzá lehet jutni néhány tízezerért. Az már azonban más kérdés, hogy mire lehet hasznosítani egy-egy ilyen ingatlant.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Stégengedély ötvenezerért

Az illegálisan épített vízparti stégekre terveket kell készíttetni és hozzájárulást kérni: ez körülbelül ötvenezer forintjukba kerül a tulajdonosoknak. A hatméteres parti sávot szabadon hagyni viszont nem lesz egyszerű: ez akár a nyaralósok nappaliját „veszélyeztetheti". Az önkormányzatait levélben keresték meg az Észak-dunántúli Környezetvédelmi és Vízügyi Igazgatóságot. Tovább olvasom