Kisalföld logö

2018. 01. 19. péntek - Sára, Márió 3°C | 7°C Még több cikk.

Bakanap a bezenyei laktanyában

Gőzerővel folyik a június 8-án és 9-én a bezenyei laktanyában megrendezendő – a Kisalföld által is támogatott – Bakanap előkészítése.

Az egyedülálló Bakanap kitalálója és szervezője, Nagy Attila azért hívja életre ezt a rendezvényt, hogy itt újra összejöjjenek a valamikor együtt „durrantó surranótársak". Találkozhatnak ugyanazon a műszeren, ám más időben szolgáló sor- és hivatásos katonák, valamint nézegethetik a „katonásdit" kíváncsi felnőttek és gyerekek is.

A szervező igyekezett a programokat úgy összeállítani, hogy mindenki találjon köztük kedvére valót. Már árulják a belépőket: lesz dumasarok, leszerelőzászló-verseny, Lord és Edda is.

Nagy Attila bízik abban, hogy sokan vannak – nem csak az ott szolgáltak közül –, akik örömmel jönnek össze múltidézésre, önfeledt szórakozásra régi bajtársaikkal családjuk, barátaik társaságában, s így néhány órára ismét benépesülhet a „bezenyei dombok alja".

A program már június 8-án, pénteken elkezdődik, ekkor bevonuló-babgulyás várja majd a résztvevőket gulyáságyúból. Este kezdődik Sarock-fesztivál néven az „önkéntes bevonulás", ahol kezdő és haladó rockegyüttesek mellett a stílus egy már naggyá vált alakja is színpadra lép. A est folyamán fellépnek az Oliver, Black Secret, Dsd, Steamy, Glaz Gramez, FateRock, DemonLord, Horizon, valamint a Lord.

Az igazi Bakanap másnap, szombaton reggel kezdődik horgászversennyel a laktanya területén lévő tavon, majd a délelőtt folyamán különféle „múltidéző" címmel különféle vetélkedések és bemutatók lesznek: például dumasarok, ahol három percben bárki elmesélheti legemlékezetesebb katonatörténetét, futóverseny a bekötőúton, fegyverszerelés vagy éppen beöltözés vegyvédelmi felszerelésbe. A rendezvényhez a Magyar Honvédség biztosítja a különféle eszközöket.

A tervek szerint többek közt egy lokátort is visszahoznak erre az időre, hogy megdobogtassák az egykor itt szolgált katonák szívét. A szervezők kérik, hogy akinek van otthon bezenyei leszerelőzászlója, feltétlenül hozza magával, mivel ezeket az egykori hivatásos katonák zsűrizik majd. A legjobb zászló tulajdonosa pedig értékes nyereménnyel gazdagodik. Már a szervezésben is segít és a Bakanapon is részt vesz majd a laktanya első és utolsó parancsnoka. A színpadi produkciók kora délután kezdődnek a régió amatőr színjátszói, muzsikusai, előadói fellépésével. Őket követik a színpadon a „hivatásosok", Nádas György, a Vivat Bacchus Énekegyüttes, valamint Szomor György, az egykori Moho Sapiens frontembere, aki az Angyalbőrben című filmsorozat betétdalaival idézi fel a katonaéletet. Az este folyamán fellép az M-Lék együttes, élő koncerttel az Edda, majd hajnalig „kevert" élő diszkó vegyes éjszakai pótlékként a Hen Hause Banddel, a Flörttel, Giovannival és Barkovics Feróval.

Több mint 1400 négyzetméteres, fedett sátor biztosítja majd, hogy az időjárástól függetlenül mindenki jól érezze magát. Felnőttkísérettel 14 éves korig a belépés ingyenes. Jegyek elővételben még kaphatók a Rajka és Vidéke Takarékszövetkezet kirendeltségein, vagy igényelhetők az info@bakanap.hu címen. További információ a 20/9494-756-os telefonszámon.

Méhes Ákos

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Amatőr színjátszók profi színháza

A Mosonmagyaróvári Kulturális Egyesület tizenhetedik Moson Megyei Színjátszó Találkozójára negyven csoport – köztük négy határon túli – nevezett. Közülük választották ki azt a tizenhetet, amelyek bemutatkozhattak a hét végén. A zsűrit ezúttal is amatőr színjátszó gyakorlattal rendelkező szakemberek alkották. Tovább olvasom