Kisalföld logö

2018. 01. 22. hétfő - Vince, Artúr -7°C | 2°C Még több cikk.

Bajtárs, mindörökre: labdarúgótorna Simon Péter emlékére

Péter közel tíz éve volt a Mentőszolgálat dolgozója, amikor az akkor még gyógyíthatónak hitt begetség az aktív munkavégzést már nem tette lehetővé.
Lapunkban másfél éve számoltunk be a máriakálnoki Simon Péter történetéről, akinél korábban rákot diagnosztizáltak. Bajtársai is összefogtak, lehetőségeikhez mérten mindgvégig segítették barátjukat, majd gyűjtésbe kezdtek megsegítésére. A fiatalember orvostól orvosig járt, egy percre sem adta fel a küzdelmet; a halálos kór azonban erősebbnek bizonyult.

A hétvégi labdarúgótorna Péter emlékére jött létre. Őszinte és igaz ember volt, aki már-már kisgyermeki őszinteséggel volt önzetlen és segítőkész munkája során, és ugyanilyen kisgyermeki őszinteséggel tudott örülni és szomorkodni az élet örömein és nehézségein. Sok munkát ölt abba, hogy választott hivatásának mégjobban megfeleljen először gépkocsivezetőként, később szakápolóként. 

Hobbija volt a munka, és a motorozás. Szorgalmas ember volt: olyan, aki a legkevésbé sem érdemelte meg a sors ilyen szörnyű keresztjét. Fiatal kora ellenére mérhetetlen bölcsességgel és egyetemes nyugalommal nézett szembe a betegségével, végül a halállal. Volt ereje a végső óráiban megköszönni az érte tett segítséget és elköszönni azoktól, akik fontosak voltak az életében.

 
Fotók

"Gyászolunk egy volt kollegát, egy örök bajtársat. Bajtárs lett, amikor belépett a szolgálathoz, és szellemét hátrahagyva az is marad mindörökre. Péter köszönetét szeretnénk tolmácsolni azok felé, akik szenvedését próbálták megkönnyíteni. Azok felé, akik akár az újságcikk, akár egyéb forrából értesülve anyagi, tárgyi vagy egyéb segítséget nyújtottak betegsége alatt. Tették ezt úgy, ahogyam Péter tette más rászorulókkal munkája során: tiszta szívből, őszintén, és névtelenül." - emlékeztek róla bajtársai.

A tornára több, mint tíz csapat nevezett. Harmadik helyen a Tűzoltók, második helyen a Rendőrök, első helyen pedig a Jogászok csapata végzett. A torna nevezési díjából, a büfében árult italok és az ételből befolyt összeget Péter családjának megsegítésére ajánlották fel a szervezők.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

A hajléktalanszálló hőlégballonozó mentőangyala

˝Picur néni a mosonmagyaróvári hajléktalanszálló mentőangyala˝ – tudatta egy fedélnélküli szerkesztőségünknek küldött levelében. Tovább olvasom