Kisalföld logö

2018. 06. 18. hétfő - Arnold, Levente 18°C | 26°C Még több cikk.

Babaszámlákat kaptak ajándékba

Dunakilitin 200 ezer forintos babaszámlákat adtak át ünnepélyes keretek között a 2014-ben született tizenkét kisbabának, akiknek valamelyik szülője legalább két éve állandó lakos a községben.
A dunakiliti önkormányzat egy különleges ajándékkal lepte meg a napokban a 2014-ben a községben született hat kislány és hat kisfiú szüleit. Gyermekeiknek egy 200 ezer forintos babaszámlát nyitott az egyik pénzintézet helyi kirendeltségén.
Az ünnepélyes átadásnak a meghívott családok jelenlétében a Dunakiliti Közösségi Ház adott otthont. A babaszámlákat egy díszes, névre szóló emléklap örökíti meg, melyet a Dunakiliti Önkormányzat részéről Kovács Andor Tamásné polgármester, a pénzintézet képviseletében Balikó Tiborné írt alá. Az ünnepséget a polgármester nyitotta meg köszöntőbeszédével, majd a babaszámlák átadása következett.

A számlára helyezett összeget a 18. életéve betöltése, azaz nagykorúvá válása után veheti majd át a kedvezményezett. Az átadó előtti napokban a születési anyakönyvet bemutatva aláírásukkal hitelesíteniük kellett a szülőknek a dokumentumot, akik erről előzetes, névre szóló tájékoztatást kaptak. Ennek a szép gesztusnak a folytatását az önkormányzat idén is tervezi.

Hat kislány és hat kisfiú született tavaly Dunakilitin. Nekik ajándékozott babaszámlát a helyi önkormányzat.
Hat kislány és hat kisfiú született tavaly Dunakilitin. Nekik ajándékozott babaszámlát a helyi önkormányzat.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Erősítenék a szakképzést

Számos szakmai, üzleti és szakember-utánpótlás megoldását támogató program valósult meg a megyei… Tovább olvasom