Kisalföld logö

2017. 11. 17. péntek - Hortenzia, Gergő 5°C | 7°C Még több cikk.

Azt hiszik, drágák vagyunk

Kétévnyi halódás után márciusban nyitott meg a hédervári kastélyszálloda. A több százmillió forintból felújított kastélyt tulajdonosa szerint azért kevés a vendég, mert a helyiek félnek a magas áraktól – szerinte indokolatlanul.
„ Szállodánk ára a négycsillagos létesítményeknek megfelelő. A lakosztályok ennél valamivel drágábbak. Az éttermünk pazar: elegáns szervírozás mellett áraink egy másodosztályú vendéglátóegységhez közelítenek" – állítja Bartha Sándor, a márciusban megnyílt hédervári kastélyszálló tulajdonosa. Elmondta: egyelőre szinte csak külföldi és fővárosi vendégeik vannak.

Kilenchektáros őspark reneszánsz építménnyel

Több százmillió forintot költött felújítására s rengeteg engedélyt szerzett be a hédervári kastély új tulajdonosa, míg két év halódás után márciusban ismét megnyithatta kapuit a XVI. századi műemlék. Az ősi épületben tizennyolc egyedi szobát és lakosztályt, valamint három éttermet alakítottak ki. A kilenchektáros ősparkban álló reneszánsz várkastélyban ötven eredeti perzsaszőnyeg, háromszáz bronzcsillár és falikar, valamint régi stílusú bútorok díszítik az egyedi elnevezésű szobákat és korhű berendezésű grófi lakosztályokat. Százszemélyes konferenciatermet, videohálózatot, három éttermet és várpincét alakított ki az üzemeltető. A szálloda angolparkjában öntöttvas padok várják a pihenőket.

Ismert személyiségek is meglátogatták már

A néhány hónappal ezelőtti megnyitón illusztris vendégeket fogadhatott Hédervár. Schmitt Pál mellett a megnyitón részt vett dr. Varga Kálmán, a Kulturális Örökségvédelmi Hivatal elnöke, valamint Kanada magyar konzulja is. Galambos Lajos (Lajcsi) is itt szállt meg e napon, de Soltész Rezső is feltűnt az ünneplők között.
Az üzemeltető tervei szerint a Szigetköz gyöngyszemeként emlegetett kastély a régió, a Bécs–Pozsony–Budapest háromszög társasági és kulturális életének központjává válhat. Bartha Sándor szerint ennek érdekében többek között a jövőben komolyzenei hangversenyekkel készülnek, mivel a szálloda egyelőre kihasználatlan.

„ Azt hiszik, drágák vagyunk"

– A legközelebbi rendezvényünkön például Szentpéteri Csilla zongorázik, s ősszel a várpincébe reneszánsz és népzenei előadásokat szervezünk – kezdte a tulajdonos. – Szállodánk egyelőre még nem eléggé kihasznált, ám tudjuk, hogy felfuttatásához legalább egy-két év szükséges. A legtöbb vendég most a fővárosból és külföldről, főként Ausztriából és Németországból érkezik. Sajnos a közeli városokból, Győrből és Mosonmagyaróvárról nagyon kevés a szállóvendégünk. A másik gond a helyiek félelmének legyűrése: a régióból – s egyben Hédervárról – sajnos nagyon kevesen jönnek éttermünkbe, mert azt hiszik, drágák vagyunk. Azonban az árak megállapításakor a földön jártunk: azok egy másodosztályú étterem áraihoz közelítenek.
A márciusi megnyitó óta egyébként az étterem végleges kialakítása is befejeződött, a teniszpálya pedig félig már kész – mondta Bartha Sándor.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Netszoba a klubkönyvtárban

A mecséri kultúrház mintegy 9 millió forintos rekonstrukciója során kialakítottak egy internetes… Tovább olvasom