Kisalföld logö

2018. 04. 21. szombat - Konrád 11°C | 24°C Még több cikk.

Azt gondolta, átverheti a biztosítót a mosonmagyaróvári baleset okozója

Meghamisította a kárbejelentő lapot, így akarta fizetésre bírni a biztosító-társaságot. A rendőrség vádemelési javaslattal zárta az eljárást.

Mosonmagyaróvár belterületén egy személygépkocsi és egy kisbusz ütközött össze 2013. február 15-én reggel. A felek megegyeztek, hogy másnap a balesetet okozó férfi lakásán találkoznak és kitöltik a biztosító társaság részére szükséges kárbejelentő dokumentumokat. A károsult férfi a megbeszélt időpontban megjelent az okozónál és aláírta az előre kitöltött nyomtatványt, majd benyújtotta kárigényét a biztosítónál. A cég gyanúsnak találta, hogy az okozó férfi a baleset napján kötött biztosítást járművére, ezért feljelentést tett a Mosonmagyaróvári Rendőrkapitányságon.

A rendőrség a vizsgálat során megállapította, hogy a balesetet okozó J. Csaba - a károsult tudta és beleegyezése nélkül - a kárbejelentő nyomtatványon a baleset időpontjának azt a napot jelölte meg, amikor az autójára a biztosítást megkötötte, mivel a férfi járművének az esemény napján nem volt kötelező felelősségbiztosítása.

A Mosonmagyaróvári Rendőrkapitányság a 35 éves ózdi lakos ellen magánokirat-hamisítás vétség és csalás vétség elkövetésének megalapozott gyanúja miatt folytatott eljárást 2013. december 12-én fejezte be. Az ügyben keletkezett iratokat vádemelési javaslattal megküldte a Mosonmagyaróvári Járási Ügyészségnek.


hirdetés

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Kerékpársáv a határig

Júliusban írták alá az építési szerződést, pénteken pedig át is adták a kerékpársávot Hegyeshalomban. A két kilométer költsége több mint 116 millió volt. Tovább olvasom