Kisalföld logö

2018. 02. 22. csütörtök - Gerzson -2°C | 3°C Még több cikk.

˝Azért jöttünk, hogy belehajszoljuk a győzelembe˝

A levéli származású Sastin Marianna első világbajnoki címét szerezte meg női birkózásban csütörtök este a budapesti Papp László Sportarénában, 59 kilogrammos súlycsoportban. Szülőfalujából a versenyre egy közel ötven fős csapat indult buzdítani a birkozónőt.
Marianna világbajnoki mérkőzéseire csütörtök reggel külön-busszal indultak a levéli szurkolók. Szülei, Sastin Zoltánné Anna és Sastin Zoltán a verseny előtt elmondták, a helyiekből álló szurkolótábor nagy meglepetés lesz lányuknak. A tiszteletjegyeket Marianna férje és edzője, Wöller Ákos foglalta le teljes titokban.

„Úgy tudja, Ákostól öt tiszteletjegyet kértünk, így valószínűleg csak a család jelenlétére számít. Biztosan sokat segít majd neki, hogy rajtunk kívül rengetegen érkeznek Levélről azért, hogy mellette lehessenek és bíztathassák ezen a fontos versenyen" - mondták a verseny előtt a Sastin-szülők.

A levéli szurkolók mindvégig büszkeséggel, szeretettel és izgalommal biztatták Mariannát.
A levéli szurkolók mindvégig büszkeséggel, szeretettel és izgalommal biztatták Mariannát.

A csapatot Radák Tamás, a Kultúrház vezetője szervezte meg. Elmondta, rettenetesen büszkék a helyi birkózónőre. "Gyerekkora óta ismerem Mariannát, szeretem és tisztelem, mint minden levéli. Tudjuk, hogy nagyon jó birkózó, és azzal is tisztában vagyunk, hogy sokra számíthatunk tőle. Azért jöttünk, hogy belehajszoljuk a győzelembe." - mondta el a csapat szóvivője. A Levéliek hangereje már Marianna selejtező mérkőzésén is túlerőbe került a többi szurkolóval szemben. Büszkeséggel, szeretettel és izgalommal biztatták a birkózónőt, aki egészen a döntőig egyetlen ellenfelétől sem kapott pontot.

Az utolsó, döntő mérkőzés már feszültebb hangulatban kezdődött el. A több mint ezerfős közönség, élén a Levéliekkel már a bevonulásnál elképesztő hangerővel fogadta a Vasas sportolóját. A tomboló szurkolók csak rövid ideig hallgattak el, Juszein egyenlítésénél az izgalomtól szikrázó levegő megfagyott egy pillanatra. Marianna azonban nemhogy nem esett kétségbe, hanem egyből lábra támadott, s iszonyatos erővel dobta szőnyegen kívülre a bolgár Tajbe Juszeint. A narrátor hangját már ekkor hangos ováció nyomta el, a meccs végét jelentő technikai tusnál pedig könnybe lábadt szemekkel, magasba emelt kezekkel, hangos tapssal ünnepelte mindenki a világbajnokot.

Az aranyérmes Sastin Marianna a női 59 kilogrammos súlycsoport eredményhirdetésén a birkózó-világbajnokságon a Papp László Budapest Sportarénában. MTI Fotó: Illyés Tibor
Az aranyérmes Sastin Marianna a női 59 kilogrammos súlycsoport eredményhirdetésén a birkózó-világbajnokságon a Papp László Budapest Sportarénában. MTI Fotó: Illyés Tibor

Sastin azonnal a sarokhoz rohant, s Wöller Ákos nyakába ugrott, majd a szőnyegen boldogan köszönte meg a biztatást, vállán a falubeli csapat által készített zászlóval. Az ünnepség és az interjúk után személyesen köszönte meg a helyieknek a támogató részvételt.

„Nagyon örültem, hogy Levélről ilyen sokan eljöttek. Nem csak a szüleimet, hanem a volt iskolatársaimat és rengeteg ismerőst fedeztem fel a szurkolók sorában. Jó volt hallani a biztatást, erőt adott valamennyi mérkőzésemen" - mondta az eredményhirdetés után Sastin Marianna. A győzelemmel egy megérdemelt álom vált valóra: csütörtök este Mariannának játszották a magyar Himnuszt a Papp László Sportarénában.
 
>> A mérkőzés tudósítása ide kattintva érhető el.

Olvasóink írták

 • 6. abszurdisztán 2013. szeptember 22. 18:39
  „Gratulálok, a hölgy egy igazán kiváló sportoló ! 5 : Ez így van ebben a mutyi városban.”
 • 5. embertelen 2013. szeptember 21. 19:40
  „3. amivarosunk Szerintem a Mosonmagyaróvári Városi TV azokra az eseményekre fókuszál, ahol a fideszes polgármester megjelenik. Ha a polgármester elment volna nézőként a VB-re, akkor valószínű, hogy Sastin Marianna is szerepelt volna, legalább egy vágókép erejéig.”
 • 4. ISU 2013. szeptember 21. 00:06
  „Gyönyörű volt, gratulálok és további sikereket kívánok.”
 • 3. amivarosunk 2013. szeptember 20. 20:04
  „A Mosonmagyaróvári Városi Tévé még ennyit sem tett meg.”
 • 2. szimre50803 2013. szeptember 20. 16:17
  „Gratulálunk a szenzációs eredményhez, és további nagy sikereket kívánunk Mariannának!!! Minimum elvártuk volna, hogy a Kisalföld kicsivel nagyobb fennhangot adjon a kiváló szereplésének, mivel kisalföldi sportolóról lévén szó! Hajrá Marianna, csak így tovább!!!”
 • 1. Csipetke 2013. szeptember 20. 13:55
  „Gratulálunk a kiváló eredményedhez!!!!”

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Bankkártyát loptak fiatalok Mosonmagyaróváron

A dunaszigeti és kimlei fiatal a kihallgatáson elmondták, egy pénztárcát vittek magukkal a… Tovább olvasom