Kisalföld logö

2017. 09. 22. péntek - Móric 11°C | 17°C Még több cikk.

Az új ügyvezető elődje munkáját folytatja

Mosonmagyaróvár - Az elődje által megkezdett munkát és irányt kívánja továbbvinni és követni a Városüzemeltető és Fenntartó Kft. új ügyvezetője, Kosár Tibor.

Új ügyvezető irányítja januártól a mosonmagyaróvári Városüzemeltető és Fenntartó (VÜF) Kft.-t, miután a korábbi igazgató, Láng István már a Környezetvédelmi és Vízügyi Minisztérium víz- és környezeti kárelhárítási főosztályát vezeti. Az álláshelyre kiírt pályázatra nyolcan jelentkeztek, közülük az önkormányzat képviselő-testülete decemberi ülésén nagy többséggel Kosár Tibort nevezte ki a társaság élére.

Az új igazgató, mint mondja, korábbi munkájában, a Rekultív kft.-nél szerzett tapasztalatait kiválóan tudja kamatoztatni a városüzemeltetésben. Az előző és a mostani feladat sokban hasonlít egymásra, hiszen mindkét társaság közszolgáltatást lát el. Kosár Tibor az elődje által megkezdett munkát kívánja folytatni.

Kosár Tibor elmondta, megoldásra vár a városi közvilágítás rendezése.


Névjegy
Kosár Tibor a mosonmagyar-
óvári egyetemi karon végzett agármérnökként, majd ugyanitt növényvédő szakmérnöki másoddiplomát szerzett. 2002-től a Rekultív kft. csornai üzemegységét vezette, az elmúlt év második felétől pedig a jánossomorjai regionális hulladéklerakó üzemvezetője volt.
– Az előző igazgató olyan alapokat és irányokat rakott le és jelölt ki, amin végig kell menni. Az itt élők láthatóan elégedettebbek a városüzemeltetéssel, mint a korábbi időszakban. Az elmúlt két évben számos fejlesztés indult a társaságnál, amit az elődöm nem tudott maradéktalanul befejezni. Ezeket feltétlenül folytatni kívánjuk, hiszen jó irányba mutatnak. Az elsődleges cél természetesen az alapfeladat, az önkormányzati megrendelések teljesítése. A közeljövőben szeretnénk új telephelyet kialakítani a Barátság utcában az egykori szovjet laktanyában, s ebben az évben megindul a mosoni temető bővítése. Megoldásra vár a városi közvilágítás rendezése. Jelenleg problémát jelent, hogy melyik utca kihez tartozik. A mezőőri feladatok ellátását kistérségi szinten kellene megoldani. Ez elengedhetetlen ahhoz, hogy felszámoljuk és megakadályozzuk az egyre inkább elszaporodó illegális hulladéklerakásokat.

– A jelenlegi időszak egyik kiemelt feladata a síktalanítás. Munkatársaink folyamatos ügyeletben figyelik az időjárást, az utak állapotát, és amint szükséges, megkezdjük a sózást. Megpróbálunk minél gyorsabban eljutni mindenhová, ám a városlakók türelmét kérjük, hiszen egy-egy alkalommal több órába is telik, mire az egész városban végzünk a síktalanítással – mondja Kosár Tibor.

Olvasóink írták

  • 1. titi 2008. január 12. 14:08
    „Sok sikert a munkájához!
    Ha az elődjét követi,szerintem jó irányba megy!”

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Új főorvosok és gyógyító eljárások

Mosonmagyaróvár - A háziorvosok – ezáltal a betegek – bizalmának visszanyerése érdekében… Tovább olvasom