Kisalföld logö

2017. 06. 23. péntek - Zoltán 21°C | 32°C Még több cikk.

Az új megrendelők vevők a minőségi munkára

A mosonmagyaróvári szociális foglalkoztató jelentős változáson ment keresztül. A munkahelyek és a megrendelések száma gyarapodott, tevékenysége a hazai, de külföldi érdekeltségű cégek számára is ismertté vált.
Már külön helyiségben szabnak a foglalkoztató munkatársai.
A mosonmagyaróvári szociális foglalkoztató jó példa arra, hogy csökkent munkaképességű emberek is képesek minőségi munkára. Ezen túl a védett munkahely garantálja, hogy az ott dolgozók jó hangulatban, magas erkölcsi megbecsülés mellett hasznosnak érezzék magukat. Az intézmény bővült az elmúlt négy években és egyre keresettebb lett.
A változás első lépéseként bővítették a telephelyet.

A munkálatoknak a Huszár Gál Városi Könyvtár mosoni fiókkönyvtára elköltözése adott lendületet. A könyvtár korábban egy épületben volt a foglalkoztatóval. A kulturális intézmény mintegy 300 méterrel arrébb lelt színvonalas otthonra. A költözés után láttak neki a foglalkoztató bővítésének, átalakításának.

A könyvtár helyére került az iroda, az irodákból pedig műhelyeket és hozzájuk kapcsolódó szociális helyiségeket alakítottak ki. Ennek eredményeként a varrodából kiköltözhetett a szabászat és további összeszerelő munkahelyek létesülhettek. A beruházással együtt felújították a varroda elektromos hálózatát, a gépek 90 százalékát lecserélték és az egyedi megrendelések teljesítéséhez, speciális munkafolyamatokra alkalmas gépeket állítottak be. Ezen túl különböző összeszerelő tevékenység és fóliahegesztés történik az intézményben. Az átalakítások eredménye, hogy a szociális foglalkoztató üzlete utcai bejáratot kapott.

Csorvási Dánielné igazgató – aki a Védett Szervezetek Országos Szövetsége elnökségi tagja lett a közelmúltban – elmondta: a foglalkoztató jelenleg, munkától függően 65–84 csökkent munkaképességű, illetve fogyatékkal élő embert alkalmaz, akik vagy betegségük, vagy szociális körülményeik miatt nem találnák meg helyüket az elsődleges munkaerőpiacon. A munkatársak igényeihez, betegségéhez alkalmazkodó, védett munkahely csak úgy piacképes, ha minőséget termel.

A megrendelők körének bővülése a legjobb bizonyíték arra, hogy minőségi munka folyik a falak mögött. Ottjártunkkor is egy újabb szerződés köttetett egy német érdekeltségű, mosonszolnoki telephelyű céggel.

Az intézmény a mostani méretét is kinőtte, már szinte az átalakítás elkészülte előtt szűkösnek bizonyult. Így a jövőben elsődleges feladata a telephely további bővítése, amire több alternatívát dolgozott ki a vezetés. A szociális foglalkoztató presztízsét és erkölcsi elismerését emelheti, hogy az intézmény néhány mosonmagyaróvári vállalkozással együtt bekerült egy belga szerkesztésű nemzetközi cégkatalógusba.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Meseíró- pályázat

A Mosonmagyaróvári Kulturális Egyesület idén nyolcadszor írta ki meseíró-pályázatát általános… Tovább olvasom