Kisalföld logö

2017. 01. 16. hétfő - Gusztáv -6°C | -1°C

Az ügyvezető nem tud az Ausztriából érkező szemétről

Az elmúlt héten két, háztartási hulladékokat szállító vagont fordítottak vissza Ausztriába a hegyeshalmi vasútállomásról.

A fuvarlevélben célállomásként egy budapesti – ám 100 százalékosan osztrák tulajdonú – cég szerepelt. Az ügyvezető igazgató cáfolta, hogy valaha is kommunális hulladékot fogadtak volna.

˝Kétvagonnyi osztrák szemét˝ és ˝Visszaküldték az osztrákoknak a szemetet˝ címmel számoltunk be a múlt héten arról, hogy két vagont tartóztattak fel, majd küldtek vissza Ausztriába a hegyeshalmi vasútállomáson. A fuvarlevélben ugyanis fémhulladék szerepelt, miközben a két vagonban főként háztartási hulladékot talált a szállítmányt szúrópróbaszerűen megvizsgáló vasutas. A fuvarlevélen célállomásként egy budapesti cég szerepelt.

Nem várták a szemetet, de az ettől még valóságosnak tűnt Hegyeshalomnál...
Nem várták a szemetet, de az ettől még valóságosnak tűnt Hegyeshalomnál...

A hulladék anyag feldolgozására és kereskedelmére szakosodott vállalkozás osztrák tulajdonú. A cég fővárosi telephelyén a hazai acél- és fémhulladék korszerű fogadóbázisát építették fel. Szakmai küldetésük szerint részt kívánnak vállalni abban, hogy környezetünk jövőjének érdekében a magyar társadalom szereplői partnerként összefogva közös stratégiákat alakíthassanak ki.

Megkerestük a cég ügyvezető igazgatóját, aki nem kívánt nyilatkozni ebben az ügyben. Pálfi Róbert azt hozzátette: nem tud arról, hogy az elmúlt héten háztartási hulladékot tartalmazó szállítmányt küldtek volna Ausztriából a cég címére és azt visszafordították volna.

Azt állította: eddig soha nem fogadtak kommunális hulladékot a telephelyükön, kizárólag a profiljukban szereplő színesfémhulladékot vettek át.

Olvasóink írták

 • 4. dokitomi 2010. március 31. 12:23
  „Nem baj, haamrosan jön ungi, a kis osztrákok hátsóját nyaló, és elmagyarázza a tutit.”
 • 3. invektus 2010. március 30. 18:23
  „1984 :p

  MEGNYILTAK A HATÁROK !”
 • 2. pistika 2010. március 30. 13:25
  „http://www.mugu.hu/index.php?lang=hu”
 • 1. sicc 2010. március 30. 12:41
  „" Szakmai küldetésük szerint részt kívánnak vállalni abban, hogy környezetünk jövőjének érdekében a magyar társadalom szereplői partnerként összefogva közös stratégiákat alakíthassanak ki." A jó k..., tetves nénikéjüket ! Kétszínű banda ! Így kell ezt csinálni ?!”
Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Megmérgezett védett madarak Bezenye határában

Négy védett madár tetemét találták meg vasárnap Bezenye határában. Vesztüket a csaliként kitett növényvédő szerrel beszórt fácán okozhatta. Tovább olvasom