Kisalföld logö

2018. 01. 20. szombat - Fábián, Sebestyén -4°C | 6°C Még több cikk.

Az ötgyerekes párnak semmije sem maradt

Mecsér - Kívülről csak a bejárati ajtó fölé rajzolódott vékonyka füstcsík jelzi a néhány nappal ezelőtti tragédiát, ám az öt gyermeket nevelő családnak szinte mindene odaveszett egy minapi lakástűzben. A gyerekek a nagyszülőknél húzták meg magukat.
Senki sem volt otthon

Január 4-én a tűzoltókat a mecséri Dózsa György utcából riasztották. A szomszédok sűrű füstre lettek figyelmesek, a hívás után alig negyed órával már a mosonmagyaróvári tűzoltókat a helyi önkéntesek is segítették az oltásban. A házat bár sikerült megmenekíteni, belülről teljesen kiégett. A gerenda- és faszerkezetű épületből a tetőn és a külső burkolaton kívül semmi sem maradt épen.

Pintér Tibor a család szenesre égett otthonában. Mindenük odalett, amijük csak volt...

A család minden értéke – a személyes tárgyakon kívül száznegyvenezer forint készpénz, amit a közeljövőben tervezett kőművesmunkára tettek félre – odaveszett. A szakértők szerint a tűzesetet a zárlatos karácsonyfaizzó okozta. Szerencsére a tűz föllobbanásakor senki nem tartózkodott otthon.

Máté Orsolya családjával 2004-ben költözött Mogyoródról Mecsérre. Megtetszett nekik a csendes, nyugodt falu, ahol saját kezűleg építették fel százhetven négyzetméteres házukat. Csak a lakás földszinti részét lakták, és most tervezték a tetőtér kiépítését.

Amit a tűz meghagyott, azt a füst tette tönkre

Amit a lángok nem emésztettek el, azt a mindenen áthatoló füst tette használhatatlanná. Megszenesedett gerendák, megperzselődött bútorok, feketéllő üvegpoharak, szétolvadt műszaki berendezések és az orrba-ruhába beleivódó füstszag árulkodik a család tragédiájáról.

A közös, meghitt karácsonyra csak a fenyőfa kiégett csonkja, az ünnepi asztalterítőből néhány foszlány emlékeztet, a gyerekek ajándékai is teljesen odavesztek.

Orsolya és Tibor a gyerekekkel, ekkor még ünnepi hangulatban.

– A tizenhárom éves Krisztián fiam két horgászbotját és egy pecadobozát tudta kimenteni szobájából, a sok szép enciklopédiája mind bennégett. A kicsiknek, a négyéves Matyinak és a hétéves Ildikónak még nem mertük megmutatni a lakást – meséli könnyeivel küzdve Orsolya, az édesanya.

Most a gyerekek néhány napig a nagyszülőknél, Mogyoródon húzták meg magukat, Orsolya párjával, Pintér Tiborral, annak édesanyjánál kapott szállást. A fiatalasszony három gyereke mellett Tibor két gyermeke is otthon érezte magát a tágas családi fészekben: a tizenegy éves Tibor és a 6 éves Karina.

– Én már a munkahelyemen voltam, Orsolya hivatali ügyeket intézett, a gyerekek iskolában, óvodában tartózkodtak, amikor bátyám telefonált, hogy a házban tűz ütött ki – emlékezik vissza a tűzre Pintér Tibor.

– A kárfelmérés megtörtént, várjuk a további szakhatósági véleményeket, hogy mennyire használható a lakás és árajánlatokat kell kérnünk a ház felújítására – sorolja a fiatalasszony a mostani teendőket.

Jól jön most minden

Orsolya és Tibor havonta közel kétszázezer forintból tartja fenn az ötgyerekes családot. Amint az édesanya mondja, most jól jön akármilyen apró támogatás is: egy kávéscsésze, egy szalvéta vagy akár egy törülköző. A mecsériek és a mogyoródiak közül barátok, ismerősök, de ismeretlenek is azonnal a család segítségére siettek: ki ruhákkal, ki hideg élelmiszerekkel támogatja őket. Volt, aki felajánlotta, hogy kimossa a még menthető ruhaneműket.

Aki úgy érzi, hogy anyagilag hozzájárulna a család életének újrakezdéséhez, az a 06-20/459-6406-os telefonszámon érdeklődhet. (Bank- számlaszámuk: Máté Orsolya 11773425-41339176.)

Olvasóink írták

  • 2. Kati néni 2008. január 10. 09:53
    „Kérem aki tud segítsen, bármi jól jöhet, főleg ruhák tavaszra a gyerekeknek, de talán pár Ft még jobb lenne. A megadott számlaszámra egy egyszeri átutalással teljesíthező. Én már megtettem.”
  • 1. Kati néni 2008. január 09. 13:07
    „Orsi fel a fejjel, a jó emberek kis helyen is elférnek”

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Vesztegetés és kibúvók

Jánossomorja - A rendőrség üzletszerűen elkövetett vesztegetés miatt vádemelést javasol a jánossomorjai cég gazdasági vezetőjének ügyében. A nő pénzt kért azért, hogy cége egy munkaerő kölcsönző embereit alkalmazza. Tovább olvasom