Kisalföld logö

2018. 10. 20. szombat - Vendel 9°C | 19°C Még több cikk.

Az ötcsillagos kastélyszálló már nem nyit ki

Dunakiliti - Lassan egy éve már, hogy nem vár szállóvendégeket a dunakiliti Pogány-kastély. ˝Ráuntam, s nem érte meg a működtetése˝ – mondta a tulajdonos.


Az évezredfordulón nyílt meg a külföldről hazatért gyémántkereskedő, Csebi Pogány Alajos több milliárdból épült dunakiliti kastélya. A létesítmény nemcsak rezidenciául szolgált tulajdonosának, hanem ötcsillagos szállodaként is funkcionált. A kastély körül golfpálya épült s egy kúriát is felhúztak a területre. Eleinte sok híresség látogatott a Pogány-villába: az élelmiszergyáros dr. Oetker, Habsburg Ottó vagy a szlovák köztársasági elnök, Michel Kovac. Friderikusz Sándor is járt ott, s Árpa Attila esküvője után itt szállt meg a násznép. A golf is egyre népszerűbb lett: Csebi Pogány kiadta az üzemeltetését, most is rengeteg a szlovák vendég a kastély pályáján.

Szállóvendéget már nem fogad a kastély.
Szállóvendéget már nem fogad a kastély.

Eleinte az a mendemonda járta, hogy a volt miniszterelnök, Gyurcsány Ferenc vette meg a kastélyt, ám ez persze kacsának bizonyult. 
A Princess Palace azonban lassan egy éve már nem fogad szállóvendégeket. Eleinte az a mendemonda járta, hogy a volt miniszterelnök, Gyurcsány Ferenc vette meg a kastélyt, ám ez persze kacsának bizonyult. Felújításról beszéltek az illetékesek, s úgy tűnt, 2008 végén újra fogadnak szállóvendégeket. Mégsem így történt: a kastély honlapja is csak azt tudatja, hogy a létesítmény zárva tart. ˝Terveim szerint már nem is fog kinyitni" – mondta Csebi Pogány Alajos. ˝Ott lakom, múlt hétvégén itt volt a családom: vendéget már nem fogadunk. Meguntam őket, ahogy a korábbi személyzetemet is: sok gonddal kellett szembenéznem, s én nem vagyok vendéglátós szakember. Csak egy példa: a szlovák miniszter fiának itteni esküvőjén elrepedt a Brazíliából hozatott márványasztalom. Azt is tudomásul kell venni, hogy az ötcsillagos szolgáltatásnak ára van: nem érte meg szállodaként fenntartani. A zárás óta megkerestek már mindenféle ajánlattal a szépségklinikától kezdve a kaszinóig, de nem igazán érdekelnek. Nyolcvanéves vagyok, bot nélkül már nem tudok járni: terveim azért még vannak, most például kápolnát építek˝ – mondta.

Olvasóink írták

 • 3. agihk 2009. július 25. 09:37
  „Megértem a Pogány Urat, nem is hiszem, hogy lenne az a pénzmennyiség, amiért én idegeneket beengednék olyan pazar butorok közé, amilyenek ott vannak-beleértve a komplett éttermi részt is. Egy éjszakát én is eltöltöttem ott, többször jártam nála, tudom miről beszélek. Tisztelem, becsülöm és kivánok neki még sok boldog nyugodt évet, amit ott eltölthet.”
 • 2. invektus 2009. július 24. 17:27
  „A Filmesek még nem keresték meg ?!
  nagyon jó szappan operát lehetne forgatni hiszen a kellékek adottak :)”
 • 1. akela4 2009. július 24. 12:48
  „Igaza van Pogány Úrnak!
  Amit manapság szórakozás gyanánt művelnek a magukról és a jóízlésről, valamint az emberi normákról való elrugaaszkodás, má a büntethető határt is átlépte.
  Megértem, ha valaki különösen nyolcvan táján már nyogalomra vágyik.
  Már sokat is tett és bizonyított, nemcsak életében idáig, hanem hazatérte után is!
  Jó pihenést és jobb egésséget kívánok Pogány Úr, akápolnaépítéshez pedig egyházi jóváhagyást!
  Szivélyes Üdvözlettel”

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Kamionnal ütköztek: meghalt a házaspár

Egy mosonmagyaróvári házaspár az áldozat, frontálisan ütköztek egy kamionnal Rajka közelében csütörtökön délután. Tovább olvasom