Kisalföld logö

2017. 09. 24. vasárnap - Gellért, Mercédesz 10°C | 17°C Még több cikk.

Az összevert fiú újra élni tanul

Dunasziget - Öt hét kóma után tért magához az a dunaszigeti fiú, akit november elején vertek össze brutálisan a mosonmagyaróvári vasútállomáson. Krisztián egyik kérése egy Kisalföld újság volt. A fiút és családját előfizetéssel leptük meg.

December vége óta már otthon lábadozik és egyre jobban érzi magát a dunaszigeti Ásványi Krisztián, aki pontosan öt hétig feküdt kómában a győri Petz Aladár Megyei Oktató Kórház intenzív osztályán.

A 17 éves fiút november elején minden előzmény nélkül verte össze brutálisan egy kamasz a mosonmagyaróvári vasútállomáson.

A verések következtében a  fiú olyan súlyos fejsérülést szenvedett, hogy kómába esett.  Sérülései  miatt először az orvosok tartották mélyaltatásban, ám amikor  megpróbálták felébreszteni, kómába esett. Öt hétig feküdt öntudatlanul  és mozdulatlanul, majd fokozatosan kezdett magához térni. Miután  visszanyerte tudatát, önállóan enni, beszélni és járni sem tudott.  Az  otthon melege és a család azonban nagyon sokat segített, Krisztián  állapota napról napra látványosan javul.

Ottjártunkkor már  önállóan tett meg néhány lépést a szobában, örömmel lapozta és olvasott  fel a Kisalföld aznapi számából, amit mostantól fél évig biztosan  mindennap megtehet, lapunk ugyanis előfizetéssel ajándékozta  meg a családot.

Gyógyulófélben: Krisztiánnak orvosai szerint jó esélye van a teljes felépülésre. Lassan, de biztosan javul, a beszéd és az önálló járás egyelőre nehezére esik.
Gyógyulófélben: Krisztiánnak orvosai szerint jó esélye van a teljes felépülésre. Lassan, de biztosan javul, a beszéd és az önálló járás egyelőre nehezére esik.

 Az édesanyja sem ismerte fel

 Krisztián édesanyja, Ásványi Gyuláné arca ragyog a boldogságtól, hogy fia ismét otthon van és állapota egyre javul. Az asszony élete  legszörnyűbb napjaként emlékszik vissza arra a novemberi hétfőre, amikor  megtudta, mi történt a fiával.

– Aznap Krisztián iskola után egy barátját ment  matekból korrepetálni Máriakálnokra. Az éjszakai busszal jött volna  haza, ám Krisztián helyett a rendőrök csengettek és közölték,  hogy a fiam a győri kórház intenzív osztályán fekszik. Azonnal Győrbe  mentem, amikor odavezettek az ágyához, azt mondtam: ez valami tévedés.  Alig ismertem fel Krisztiánt. Mozdulatlanul feküdt, arccsontja és orra szilánkosra tört a támadás következtében. Öt hétig feküdt kómában. Ezalatt mindennap bebuszoztam Győrbe, hogy a lehető legtöbb időt legyek  mellette. A lányommal folyamatosan váltottuk egymást az ágya mellett.

– Az orvosok és nővérek, ápolók mindent megtettek Krisztiánért, amit  ezúton is köszönök nekik.  Öt hét után fokozatosan tért magához.  Mindent újra kell tanulnia, de az orvosok szerint jó esélye van a teljes felépülésre. Több hónapos rehabilitáció áll még előttünk, de  Krisztián akaratereje nagyon erős, biztos vagyok abban, hogy teljesen  felgyógyul.

– Az elmúlt időszakban rengeteg segítséget kaptam ismerősöktől és  ismeretlenektől egyaránt. Sok támogatás gyűlt össze, számos felajánlás érkezett: adományoztak bútorokat, számítógépet és egyéb  eszközöket, amivel könnyebbé tehetjük Krisztián felépülését. Sokat  segített az önkormányzat és a helyiek  is. Nemrég például a  falubeliek eljöttek és felaprították, behordták a tűzifát. Miután megjelent az újságban Krisztián esete, rengetegen hívtak fel és  biztattak – mondja Ásványi Gyuláné.


Szakadozott emlékek

Krisztián mesélt kórházi élményeiről és a hazaútról a  mentőautóban. A beszéd még kicsit akadozva ugyan, de már megy. Nem sokra emlékszik a támadásból.

– A peronon álltam, amikor odajött két  részeg fiú. Minden szó nélkül hátulról fejbe vertek valamivel. Erős  fájdalmat éreztem, majd összeestem. Ezt követően már nem emlékszem  semmire. Nem tudom, miért támadtak rám, hiszen korábban nem is  találkoztam velük. Erre a tettre nincs semmi mentség, még az sem, hogy  részegek voltak. Bízom abban, hogy a bíróság elítéli őket, és hosszú  időre börtönbe kerülnek.

Olvasóink írták

23 hozzászólás
12
 • 23. g.kati 2009. január 15. 16:40
  „Kedves KISALFÖLD!

  Ismerek egy fiút akit szintén agyonvertek nem halt bele de korházba került. Mára már hazaengedték az orvosok de nem olyan mint régen. Pár részeg ember verte meg csak kedvtelésből. Erről sehol nem írnak pedig ez is egy borzalmas ügy!

  Üdv:
  G. Katalin
  Mosonmagyaróvárról”
 • 22. MTT 2009. január 14. 14:55
  „Krisztián, örömmel olvastam köszönő soraidat, amit az iWiWemre kűldtél, a továbbiakban is szeretettel gondolunk rád az egész családommal együtt, gyógyulj meg maradéktalanul, szorítunk érted, édesanyádnak is minden jót kívánunk!!!!”
 • 21. morczos89 2009. január 13. 11:52
  „gondoltam h olyan a fajtája, amilyen..... az összes olyan embert (ismétlem az ÖSSZESET /nem csak ezt) aki arra képes h a magatehetetlenségig verjen egy másik embert, olyan büntetésre ítélném amit megérdemel. ezt meg csak fel kéne akasztani a fajtársaival együtt....
  Ja, és a 18. hozzászólással 1etértek”
 • 20. rivotril2mg 2009. január 11. 02:41
  „merrefelé? mától minden este elsétálok arra :D hátha engem is megakarnak”
 • 19. Diákcsemege 2009. január 09. 21:40
  „Olyan hírek kaptak szárnyra Mosonmagyaróváron, hogy az egyik szórakozóhely közelében megerőszakoltak egy fiatal fiút. Tud erről valaki valami, vagy csak kacsa?”
 • 18. k 2009. január 09. 21:10
  „Nem kéne vissza állítani a halálbüntetést?”
 • 17. Judytka 2009. január 09. 20:30
  „A lehető legjobbakat kívánom Krisztiánnak,hogy mielőbb visszazökkenhessen a teljes életbe!Hogy ezek a borzalmak rémálmaiban se térjenek vissza!Ne legyenek félelmei,mielőbbi gyógyulást!!
  A mocskok pedig dögöljenek meg!”
 • 16. Cingár 2009. január 09. 19:53
  „Egy bizonyos etnikum, biztosan megfontolná, a néha feleslegesen, túlságosan brutális megoldásokkal működő
  bűncselekményeit, ha lenne halábüntetés!”
 • 15. ideals 2009. január 09. 17:42
  „.. mellesleg egyetértek Aladárral! - ha visszahoznák a halálbüntetést, biztos, hogy visszatartó hatása lenne..”
 • 14. ideals 2009. január 09. 17:40
  „"... november elején minden előzmény nélkül verte össze brutálisan egy kamasz a mosonmagyaróvári vasútállomáson." - ezt írja a cikk. Az előzőekben és minden egyéb híradásban meg az van, hogy ketten verték össze. Nem a tény miatt írom, hanem az újságírók pontatlansága miatt. Jó lenne már pontosan írni valamiről, legalább az előző cikkekkel összeegyeztetve!!!

  KRISZTIÁNNAK JOBBULÁST, SZERENCSÉS FELÉPÜLÉST, EGÉSZSÉGES ÉS BOLDOG ÚJ ESZTENDŐT!!!”
 • 13. MTT 2009. január 09. 16:20
  „Az erőszak nem megoldás semmire. Saját magatokat járatnátok le vele. Az ilyen Dalkákkal meg foglalkozzon a cigányvajda....”
 • 12. H.Gabi 2009. január 09. 14:02
  „Sok erőt és kitartást, jó egészséget kívánok szegény fiúnak és a családjának!”
 • 11. rivotril2mg 2009. január 09. 11:46
  „Én attól félek hogy meg fogják uszni a támadók mivel fiatalkoruak, és annyit mondanak elkámpicsorodott fejjel hogy "megbántuk". Például annak idelyén mikor volt az a szörnyü eset hogy halálra vertek egy férfit 2 fiatal, 35 forintér,jött a megbántuk duma és egyikük 2 évet a másik 3 évet ült érte. Eléggé kemény büntetés egy ember élet kioltásáért.”
 • 10. Cicabogár 2009. január 09. 10:36
  „Végre jó hír! Örülök, hogy már egyre jobban van ez a szegény fiú. A támadó pedig ugyanezt érdemli, amit Krisztiánnal tettek. Hajrá Krisztián!”
 • 9. error22 2009. január 09. 09:20
  „igen, egy dalka vezetéknevű kis indoszékely volt a támadó...Krisztiánról szoló vmely előzőm cikk fórumában megtaláljátok a címét telefonszámát:)
  ha esetleg vki tervezné h meglátogatja szoljon:)”
 • 8. Aladár 2009. január 09. 09:08
  „Krisztián!
  Jobbulást kívánok!

  Magyarországon az ilyenek miatt vissza kellene vezetni a halálbüntetést! Most elzárják őket, "X" év múlva szabadon engedik és megint megteheti ugyanezt?
  Remélem a börtönben majd lesz aki "beszélget" velük....”
 • 7. antalszabo 2009. január 08. 21:56
  „Ez valóban jó hír!
  Kívánom, hogy minél előbb gyógyuljon meg a srác.
  A tettesek meg remélem megkapják méltó büntetésüket.”
 • 6. xd86 2009. január 08. 21:50
  „ki az a Dalka? Meg kell verni?”
 • 5. Cingár 2009. január 08. 20:14
  „4. darktouch!

  Ezek szerint kiderült ki, kik tették? Nem láttam erről cikket. Megérdemelnék azok a "bátor emberek" hogy megkapják amit érdemelnek!!”
 • 4. darktouch 2009. január 08. 19:29
  „Ez nagyon jó hír, örülök hogy végre elindult a felépülés útján a srác ! De ahogy a cikket olvastam, egyre csak nőtt bennem a düh, és az indulat, hogy elkapjam azt a f@sszopó Dalkát és széttiporjam a fejét meg a haverjának is!!! Remélem a kóterban szétqrják majd őket rendesen, ahogyan kell!”
23 hozzászólás
12

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Fejlesztési pályázatok településeknek

Kistérség - Az Új Magyarország Vidékfejlesztési Program keretében falumegújításra, a vidéki örökség… Tovább olvasom