Kisalföld logö

2017. 11. 22. szerda - Cecília 4°C | 11°C Még több cikk.

Az összefogás híre Új-Zélandig jutott

Mecsér polgármestere is részt vett Budapesten egy árvízi védekezési konferencián. Itt az idei árvízzel kapcsolatos tapasztalatokat osztották meg egymással.

A napokban a mecséri polgármester, Csaplár Zoltán is hivatalos volt a budapesti főpolgármesteri hivatalban az „Önkormányzati árvízi védekezés a Dunán 2013" elnevezésű konferenciára. Itt tapasztalataikat összegezték katasztrófavédelmi, vízügyi és önkormányzati szempontból.

Csaplár Zoltán itt kiemelte: Mecséren civil szervezetek – köztük polgárőr- és önkéntes tűzoltó-egyesületek – védekeztek az árvíz ellen, s a szomszédos falvak egy emberként segítettek, de a megye minden részéről kaptak támogatást. Ezenfelül érkeztek civilek a Tisza partjáról, Bakonyból, Csongrádból is. Ők is úgy érezték, jönniük kell; ez mutatta meg az összefogás erejét. „Pozitív értelemben reflektorfénybe került Mecsér" – mondta a konferenciáról a polgármester. Hozzátette, az árvíz napjaiban a Reuters hírügynökség riportere nem értette, hogy azok, akik pakolják a zsákokat, önként jöttek. Erről az összetartásról Új-Zélandtól Los Angelesig hangot is adott a média.

Napjainkban is folyik Mecsérnél a töltés építése, s a humusz eltávolítása. Addig is két kilométeres védmű gondoskodik a biztonságukról.
Egyéb felújításaikról is beszámolt lapunknak a polgármester: négy pályázaton (LEADER) több mint 45 millió forintot nyertek. Ebből egy pihenőparkot alakítanak ki; a községházát, temetőt és a sportöltözőt is felújítják; játszóteret hoznak létre. A munkálatok már javában folynak.

Csaplár Zoltán elmondása szerint külön öröm számára, hogy az október 23-i ünnepségen igen szép számmal vettek részt a helyiek: meghallgatva Büki Lajos túlélő, a Történelmi Igazságtétel Bizottsága megyei elnökségi tagja ünnepi beszédét.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Embercsempész ˝telekocsival˝ - Hegyeshalomnál fülelték le

A sofőr a rendőröknek elmondta, hogy az interneten keresztül úgynevezett telekocsi módszerrel… Tovább olvasom