Kisalföld logö

2018. 05. 25. péntek - Orbán 17°C | 25°C Még több cikk.

Az optimista családorvos

Mosonszentmiklós - Boldog Batthyány-Strattman László születésének 137. évfordulója évfordulója alkalmából az Egészségügyi Minisztériumban Pro Sanitate díjat vehetett át dr. Benke Tamás, Mosonszentmiklósi körzeti orvosa. A doktor munkáját nemrég a helyi közösség Mosonszentmiklós Községért Érdeméremmel is elismerte.

– 1978 januárjában lettem Mecsér és részben Lébénymiklós körzeti orvosa – emlékszik vissza a kezdetekre dr. Benke Tamás, aki Pécsett szerzett orvosi diplomát. Szekszárdon, a megyei kórházban sebész szakorvos lett, később háziorvostanból és üzemorvostanból is szakvizsgázott.

A szegények orvosa, Boldog Batthyány-Strattman László születésének százharminchetedik évfordulóján Budapesten átvehette az egészségügyi ellátás érdekében kifejtett kiemelkedő tevékenységért adományozható Pro Sanitate díjat.

Dr. Benke Tamást a Pro Sanitate díj mellett Mosonszentmiklós Községért Érdeméremmel is kitüntették.


– Ez egy életmű elismerése, melyet nem kaphattam volna meg, ha nem áll mellettem egy kiváló munkatársi közösség és nincs segítségemre a harmonikus családi háttér – hangsúlyozta a kitüntetett.

A díjra a helyi képviselő-testület jelölte, elismerésüket az idén alapított Mosonszentmiklós Községért Érdemérem odaítélésével is nyomatékosították: dr. Benke Tamásnak ítélték oda elsők között. A mosonszentmiklósi orvos a helyi Vöröskereszt és a választási bizottság elnöke és polgárőrként is tevékenykedik.

Szerinte az az igazán jó családorvos tiszteli a közösséget, amelyben él, szociálisan érzékeny, szakmailag jól képzett, a közösségi élet aktív résztvevője és optimista is egyben.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Elakadt marihuána a határon

Hegyeshalom - Az ország, elsősorban a megye területén értékesítették volna a dílerek azt a 3,5… Tovább olvasom