Kisalföld logö

2018. 01. 20. szombat - Fábián, Sebestyén -4°C | 6°C Még több cikk.

Az önkormányzaté lehet a tömegközlekedés

A Kisalföld Volán Rt. részvényeinek a városra arányos hányada térítés nélküli önkormányzati tulajdonba vételének lehetőségéről döntött a mosonmagyaróvári képviselő-testület rendkívüli ülésén.

Rendkívüli ülés

A mosonmagyaróvári önkormányzat képviselő-testülete rendkívüli ülésen határozott arról a minap, hogy igényt tart a Kisalföld Volán Rt. részvényeinek térítés nélküli városi tulajdonba vételére. A tanácskozás összehívására azért volt szükség, mert az állam tulajdonában lévő vállalkozói vagyon értékesítéséről szóló törvény alapján lehetőség mutatkozik arra, hogy a helyi tömegközlekedést lebonyolító társaság a város kezébe kerüljön. Ez az igénybejelentés csak lehetőséget biztosít, érdemben várhatóan a kormány dönt ebben a közeljövőben.

Az 1993-ban alakult Kisalföld Volán Rt. 777,5 millió forintos jegyzett tőkével rendelkezik, aminek mintegy 73 százaléka az Állami Privatizációs és Vagyonkezelő Rt. tulajdona. A mosonmagyaróvári önkormányzat e részvénycsomag a városra arányos részének térítés nélküli átvételi igényéről határozott.

Igénybejelentés

A tanácskozáson Kovács Gergely alpolgármester hangsúlyozta: ez a döntés csupán egy igénybejelentés és amennyiben a későbbiekben kiderül, hogy a városnak nem jár előnyökkel a tulajdonjog átruházása, a testület elvetheti a kérdést. Dr. Szeredi Ádám (MVE) azon kérdésére, miszerint a tömegközlekedés önkormányzati működtetése ró-e többletterheket a város gazdálkodására, az alpolgármester elmondta: az önkormányzatnak eddig is voltak kötelezettségei ezen a téren, ám a működtetés feltételeit még meg kell vizsgálni.

Nem „gyorsul" az autóbusz-pályaudvar építése

Varga József (MSZP) azt tudakolta, hogy a tömegközlekedés városi tulajdonba kerülése meggyorsítja-e azt a folyamatot, hogy a vasútállomáson megépüljön a buszpályaudvar. Az alpolgármester szerint a tulajdonátruházás vélhetően nem hoz változást ebben a kérdésben a közeljövőben.
A képviselő-testület végül a tulajdonosi bizottság egyhangú támogatása mellett elfogadta a határozati javaslatot.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

A gyors diagnózis érdekében

A mosonmagyaróvári Karolina Kórház rekonstrukciója újabb állomásához érkezett: az ügyeleti… Tovább olvasom