Kisalföld logö

2018. 06. 25. hétfő - Vilmos 14°C | 22°C Még több cikk.

Az oltás a megoldás májgyulladás ellen

Fertőző májgyulladás ellen oltatják be a mosonmagyaróvári hajléktalanszálló lakóit. Az érintettek az önkormányzat és a tisztiorvosi szolgálat segítségével jutottak az oltóanyaghoz.

„Az ország különböző hajléktalanszállóin megjelent a fertőző májgyulladás. Legtöbben Budapesten betegedtek meg" – magyarázza dr. Mester Edit körzeti orvos, aki a mosonmagyaróvári hajléktalanszálló lakóit is ellátja. Ez a betegség védőoltással megelőzhető. Az előzetes oltás fél évig nyújt védettséget, majd az ezt megerősítő gyakorlatilag húsz évre garantálja a védelmet – mondja dr. Mester Edit. Ugyan az orvos szerint Mosonmagyaróváron nem regisztráltak beteget, ám a megelőzés rendkívül fontos.

Mosonmagyaróváron nem regisztráltak beteget, ám a megelőzés rendkívül fontos – mondja dr. Mester Edit.
Mosonmagyaróváron nem regisztráltak beteget, ám a megelőzés rendkívül fontos – mondja dr. Mester Edit.

A kormányhivatal népegészségügyi szakigazgatási szerve szervezte meg a mosonmagyaróvári oltást – teszi hozzá már Márkus Erika, a terület hivatali felelőse. Az önkormányzat és az ÁNTSZ segítségével jutottak hozzá az amúgy nem olcsó oltóanyaghoz. A szakember hangsúlyozta: mindenképpen meg kell előzni, hogy Mosonmagyaróvár is a fertőzött városokhoz tartozzon. Az első három önként jelentkezőt a minap oltotta be a doktor, de a szálló minden lakója pozitívan állt ehhez a kér-
déshez.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Pályázati alap Mosonmagyaróváron

Idén is meghirdeti Mosonmagyaróvár a közművelődési, a sport- és az egészségvédelmi alap… Tovább olvasom