Kisalföld logö

2017. 09. 23. szombat - Tekla 9°C | 18°C Még több cikk.

Az ökopark lesz első tábori élményük

Dunasziget - Az Életrevaló Gyermekmisszió jóvoltából a dunaszigeti ökoparkban árva és hátrányos helyzetű gyermekek nyaralnak a napokban. Sokuknak ez életük első tábora.

Dunaújvárosi fiatalok nyaraltatnak a napokban közel nyolcvan nehéz sorsú gyermeket a dunaszigeti ökoparkban, együttműködve a Pisztráng Körrel. A bábosokból létrejött Életrevaló Gyermekmissziónak ez az első tábora, melyet árva és hátrányos helyzetű gyermekeknek szerveztek.

– Bábelőadásokkal, pantomimmel és színjátszással, zenés gyermekprogramokkal járjuk az óvodákat, iskolákat, de eljutottunk gyermeknapokra, fesztiválokra, falunapokra és három gyermekotthonnal is kapcsolatban vagyunk, így többek közt Böjte Csabával is – hangsúlyozta Szenczy Tibor, a tábor szervezője. Egyelőre főként Fejér megyei rászorultakon segítenek, így például bohócdoktori szolgálatot működtetnek, vacsorajáratot indítottak a nehéz sorsú családok étkeztetésére. Bíznak benne, hogy hamarosan országossá bővül karitatív tevékenységük.

Dunaszigeten kenuzni tanulnak a nehéz sorsú gyerekek az Életrevaló Gyermekmisszió és a Pisztráng Kör jóvoltából.
Dunaszigeten kenuzni tanulnak a nehéz sorsú gyerekek az Életrevaló Gyermekmisszió és a Pisztráng Kör jóvoltából.

– Azt tapasztaljuk, hogy egyre több a rászorult család, így a gyerek is. A válság következtében többen elveszítették otthonukat. Dunaszigeten a hátrányos helyzetű gyermekek közül soknak ez élete első tábora, mondhatni, itt egyből a ˝mély vízbe dobtuk őket˝ – tette hozzá Szenczy Tibor. A Pisztráng Kör mellett helyi vállalkozók is komoly támogatást nyújtottak a táborhoz, így a gyerekek ingyen lovagolhatnak, kenuzhatnak, a sportolási lehetőségek mellett kulturális programokkal is meglepik őket. Lesz bábozás és színjátszás, Ki mit tud?, ügyességi vetélkedő, minden este countryzene a tábortűznél.

A szervezők tartós élelmiszereket, édességet, gyümölcsöt egyaránt elfogadnak a táborozó gyermekek javára. Erről Szenczy Tibor a 30/8224-145-ös telefonszámon nyújt tájékoztatást.

Öko-Folk Napok július 23–24-én. Minden érdeklődőt várnak a dunaszigeti ökoparkba: csütörtökön 9 órától zenés gyermekprogramok, vetélkedők, bemutatók, Ki mit tud? vetélkedő kezdődik, délután 2 órakor Kisteleki Zoltán Csöpp Színháza, 4 órakor a Makám Színház, majd a Zamatőrök és a Dutar együttes szórakoztatnak, hallhatók Zalka Csenge meséi, a Védett Férfiak és a Macskaszem együttesek. Pénteken délután 2 órakor a Petimi Társulat magyar népmesékkel kedveskedik, a műsort színesíti a Buborék, a Zabszalma, a Hen House Band koncertje. Este 9 órakor a közös zenei kavalkád vendége Lovász Irén lesz.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Kevesebb diák jut munkához

Mosonmagyaróvár - Harminc százalékkal több diák keresi fel idén a Pannon Work mosonmagyaróvári… Tovább olvasom