Kisalföld logö

2018. 05. 22. kedd - Júlia, Rita 14°C | 24°C Még több cikk.

Az MSZP értékel: Felkészületlenség, politikai tisztogatás

Mosonmagyaróvár - Sokba kerül a városnak a politikai tisztogatás és ügyetlenkedés – jelentette ki Tóásó Gyula, a Magyar Szocialista Párt (MSZP) mosonmagyaróvári önkormányzati frakciójának vezetője a városvezetés egyéves munkáját értékelve.

„Felkészületlenség és vergődés, ügyetlenkedés és kapkodás, széthúzás, politikai tisztogatás" – így jellemezte az MDF–Fidesz–Labe frakció egyéves ténykedését Tóásó Gyula. A szocialista frakcióvezető elmondta: az önkormányzati intézmények további működtetésével kapcsolatban nem készült el semmiféle koncepció az első évben.

Annak ellenére nem tartották szükségesnek a gyors beavatkozást az intézményhálózat szerkezetébe, hogy választási kampányukban keményen bírálták a korábbi városvezetés oktatáspolitikáját. A kórház gondjainak kezelésében sincs semmiféle előrelépés, az csak folyamatos hitelfelvétellel tud működni. A város hitelállományának választási ígéretként hangoztatott csökkentéséből eddig semmi sem valósult meg, még a változások iránya sem látszik.

A polgármesteri nyilatkozat szerint ebben a ciklusban elmarad a sportcsarnok megvalósítása, noha választási kampányukban egyértelműen elhibázott lépésnek tartották a csarnok építésének elodázását. A garázsadót soha nem látott mértékben, a korábbi háromszorosára növelték. A frakcióvezető szerint a „merjünk nagyot álmodni" ideológiának köszönhetően a volt határőrlaktanyában nem a korábbi testület döntésének megfelelő színvonalú múzeumot alakítanak ki.

Tóásó Gyula ügyetlenkedésnek és kapkodásnak értékelte, hogy három önkormányzati vezetői állás betöltését csak kétszeri nekifutásra tudták megoldani. Sok érvényes pályázatot utasítottak el, mert nem a városvezető frakció jelöltje nyerte volna el az állást. Az ügyetlenkedésnek köszönhetően az első évben három rendkívüli testületi ülésre is szükség volt.

A településfejlesztési koncepció aktualizálását háromszori nekifutásra sem sikerült elvégezni. A szocialisták szerint a város működése szempontjából nyugtalanító, hogy majd minden döntésnél érződik a városvezető frakción belül az ellentét és széthúzás.

A frakcióvezető kiemelte: az új polgármester megválasztását követően, október 26-i beszédében – „...gyilkosok és túlélőik egy levegőt szívnak" – már előrevetítette, hogy nagy energiát fordítanak a politikai tisztogatásra. A jegyző, a kórházigazgató, az iskolaigazgató, a műszaki osztályvezető, több önkormányzati gazdasági társaság jogásza, hivatali titkárnők menesztése jelzi ezt a ténykedést, ami a városnak eddig több tízmillió forintjába került.

Felháborodott reakció

Felháborodásának és megdöbbenésének adott hangot Kovács Tamás, az MSZP mosonmagyaróvári szervezetének elnöke az október 26-án a magyaróvári temetőben és a Gyász téren elhangzottakkal kapcsolatban. Az elnök visszautasítja, hogy véres kezű gyilkosoknak és hazaárulóknak nevezték őket a megemlékezésen. Mint mondta, 1989 óta soha nem volt még ilyen negatív felhangja a gyásznapnak. Amióta a szélsőjobboldali erők ekkora teret kaptak, ez nem a megemlékezésről szól, hanem a pártpolitikai csatározásokról. Az elnök szerint a populista politikát el kell választani az ünneptől és biztosítani kell a megemlékezés méltóságát.
Olvasóink írták

 • 4. stk66 2007. november 04. 14:03
  „Még mielött megszólalnának a saját házuk táján kellene söpörni!!Önök ezt a várost eladósították! 8 éven keresztül szívták a vérét,kiárulták az utolsó forintig az ugynevezett liberális barátaikkal együtt.És mielött Tóásó úr nyilatkozik,forduljon magába és kerékpározzon végig a városon,igy legalább látja a kb 10 éves áldásos tevékenysége eredményét!!Még milött azzal vádolnának hogy visszafelé mutogatok,leirom hogy ÖNÖK MIATT INNEN INDULUNK.Maradjanak csöndben és dolgozzanak,ne az MSZP helyi elitjének az utját egyengessék,akik a háttérben tevékenykednek. Pl:GEREZDES,STIPKOVITS,id SZEREDI csak pár azok közül akiknek ma ezek a talpnyalói.”
 • 3. Abrafax 2007. november 01. 13:25
  „Valaki már megint fordítva ül a lovon:
  Egy év után kérik számon a tizenkét éven keresztül hatalmon lévők a mostaniakon a sportcsarnokot. Most sírjak vagy nevessek?
  Persze a kórház is országosan csak nálunk nem sikertörténet, ugye?
  Nem az emberek elküldése kerül sokba, hanem az eddigi tevékenységük: mekkora vagyonnal vették át a várost 94-ben, és mekkorával adták át 2006-ban? Hol a különbözet?

  Egyébként pedig nem a politika veszi birtokba az 56-os forradalmat, hanem a befejezetlen forradalom hatja át még mindig a politikát. És ez addig így is marad, amíg Havas Szófiák nyilatkozgathatnak, paprikajancsik tegezik le kéretlenül Nagy Imrét, előre megfontolt szándékkal tévesztetek meg választókat és lövettek (gumilövedékkel) a tömegbe, a forradalom 50-ik évfordulóján. Cinkosok vagytok, és nem csak ebben.”
 • 2. larong 2007. október 31. 09:35
  „A "felháborodott reakció"-hoz még annyit:
  Én is fel vagyok háborodva, hogy 17 évvel a váltásnak mondott valami után még csak itt tartunk! ÁVH-sok dirigálnak, kisz-vezérek panamáznak, "ellenforradalmat" hirdetők álszent pofával koszorúznak, és elájulnak, ha őszinte véleményt hallanak.
  Egyébként köszönet a Nemzet böszméjének: nélküle nem jutottunk volna el erre a megvilágosodási pontra. Az ő és csatlósai hazugságai, böszmesége kellettek a szem kinyílásához. Majd ha a társulat egy alapos bírósági tárgyalás-sorozat után, jól mgérdemelt helyen, egy cellában ücsörög, akkor mondhatjuk: valóban rendszerváltozás történt.
  Tehát megértem Kovács Tamás felháborodását, nem szokott ilyesmikhez - de meg fogja szokni. Sőt. Be fogja látni , mennyire nincs igaza. Mert ha nem, akkor még nem érte el azt az állapotot, mely után a valódi megbocsájtás következik.
  Ugyanis előbb a bűnök belátása jön, utána a nyílt szívű Nép elé kiállás...”
 • 1. Rongits László 2007. október 31. 08:35
  „Én megértem Kovács Tamás felháborodását. Ha odafigyelt volna a beszédekre, halhatta volna: annak is véres a keze, aki a véres létrán mászott. A mai mszp-tagok legtöbbje pedig ezeken a létrákon ügyeskedett - tehát bemocskolódott.
  A populista politika annyit jelent: nép szava. Márpedig a nép szavát a gyásztéri reakciók hűen tükrözték. Mert míg a Gárda csak hátat fordított (nem egyedül, többedmagával), addig a pfújolások és bekiáltások nem a gárdától származtak.
  Valóban, vége egy korszaknak. A tiszta víz váljon el a sz..tól- ahogy Duray mondotta. 2004 december 5 óta az mszp és csatlósa nem érdemli meg, hogy a néphez szóljon. Amit a népszavazás kapcsán tettek, az más - normális országban - a hazaárulás fogalmát meríti ki.
  Az elkenő, összemaszatoló időszaknak vége. Tiszta víz és tiszta levegő kell - és ezt tudomásul kell vennie az mszp-nek.”

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Emlékdiplomások

A mosonmagyaróvári önkormányzat és a pedagógus-szakszervezet közös szervezésében a napokban a… Tovább olvasom