Kisalföld logö

2018. 05. 25. péntek - Orbán 17°C | 25°C Még több cikk.

Az M1-esen csempészték a külföldieket

A tíz migráns két embercsempész segítségével karácsonykor akarta illegálisan átlépni a magyar államhatárt.
A mosonmagyaróvári határrendészek az M1 autópálya 172 kilométerszelvényében állították meg a két magyar rendszámú személygépkocsit december 24-én hajnalban. Az egymás mögött, Ausztria irányába tartó járműveket az érdi illetékességű 25 éves B. Viktor és a 29 éves B. István vezette. Utasaik afgán állampolgárok voltak - írta a police.hu.

Az egyik járműben utazó hattagú afgán család személyazonosságát humanitárius tartózkodási engedéllyel igazolta, a másik gépkocsi tizenéves utasai okmányokkal nem rendelkeztek.

A rendőri vizsgálat megállapította, hogy a bérelt autóval közlekedők Budapesten vették fel utasaikat, akiket az osztrák fővárosig szállítottak volna. Az afgán család a balassagyarmati befogadó állomásról érkezett és érvényes úti okmányok nélkül akart Nyugat-Európába jutni. A másik gépkocsiban utazó négy tinédzser a fóti gyermekotthonból szökött meg, ők sem jogszerű magyarországi tartózkodásukat, sem továbbutazásuk feltételeit igazolni nem tudták.

Előző nap a hegyeshalmi vasútállomáson szállítottak le egy nyolctagú török családot a mosonmagyaróvári határrendészek az osztrák kollégákkal történő közös ellenőrzés során a Budapest-München között közlekedő nemzetközi szerelvényről.

A Németországba tartó külföldi család a debreceni befogadó állomásról érkezett és humanitárius tartózkodási engedéllyel, úti okmnyok nélkül akart illegálisan Ausztriába utazni.

A járőrök a tizennyolc határsértőt tiltott határátlépés szabálysértés kísérlete miatt előállították, ügyükben a további eljárást a Bevándorlási és Állampolgársági Hivatal folytatja le.

A járműveket vezető érdi 25 éves B. Viktor és 29 éves érdi illetékességű B. István ellen embercsempészés bűntett elkövetésének megalapozott gyanúja miatt büntetőeljárást indított a Mosonmagyaróvári Rendőrkapitányság.

hirdetés

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Pásztorjátékkal ünnepeltek Kimlén - sok-sok fotó

"Igazi karácsonyi ajándékkal lepték meg az iskolás gyermekek Egyházközségeink híveit december 24-én"… Tovább olvasom