Kisalföld logö

2017. 12. 14. csütörtök - Szilárda 0°C | 7°C Még több cikk.

Az igazságtétel máig elmaradt

Az 1956–os szabadságharcra emlékeztek vasárnap Mosonmagyaróváron, a városi ünnepségeken.
A mosoni temetőben kilenc mártír – a városrész egykori szülötte – előtt tisztelegtek: az ünnepi szónok szerint a forradalom leverése utáni igazságtétel máig elmaradt.

A mosoni templomban szentmisével kezdődött a tegnapi városi megemlékezés. Ezt követően a mosoni temetőben a Haller-iskola közreműködésével kezdődött meg az ünnepség. Butsy Lajos atya elmondta: az itt élők örökre emlékeznek azokra a hősökre, akik életüket adták testvéreikért, honfitársaikért.

Papp Gyula tanár ünnepi beszédében arra a százöt halottra emlékezett, akik a sortűz áldozatai lettek, köztük kilenc mosoni férfira. „Az igazságtétel máig elmaradt" – mondta. Hozzátette: manapság kibérelték a forradalmat azok, akik egykoron buzgólkodtak annak leverésében. 1956. október 26-ának városi történései példa nélkül állnak az újkori magyar történelemben.

Az ünnepség végén a helyi pártok, szervezetek és intézmények képviselői koszorúztak. Délután a városi megemlékezés a művelődési központban folytatódott az Amatőr Művészek Baráti Körének műsorával.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Három év képviselői mérlege

Mosonmagyaróvár önkormányzata idei költségvetésében a Karolina Kórház fejlesztésére szánt keretből… Tovább olvasom