Kisalföld logö

2018. 11. 17. szombat - Hortenzia, Gergő -1°C | 7°C Még több cikk.

Az idős asszony mellé ápolót keresnek

Kisbodak - A kilencvenöt éves kisbodaki Szalay Erazmusné mintegy egyévnyi kórházi ápolás után hazakerült: önálló életvitelre képtelen, teljes ellátásra szorul, amit az önkormányzat nem tud megoldani. Ápolót keresnek mellé, munkájának költségeit az idős hölgy és a helyi hivatal közösen állná.
Még 2007 szeptemberében került kórházba a falu legidősebb embere: nemrég azonban hazaszállították. A szellemileg friss, ám mozgásában korlátozott idős asszony ágyban fekszik, mozogni nem tud, önálló életvitelre képtelen. A helyi önkormányzat tanácstalan, de segíteni szeretne. „A házi segítségnyújtás önkormányzati alapszolgáltatás: azonban akkor köteles a hivatal gondoskodni, ápolni a rászorultat, ha a gondozási szükséglet a napi négy órát nem haladja meg" – mondta dr. Tóth Zoltán körjegyző. „Az idős asszony azonban teljes ellátásra szorul, melyet az önkormányzat nem tud megoldani. Idősek otthonába nem akar vonulni, gyermekei nincsenek, oldalági rokonai nem tudják gondozni. Ideiglenes megoldásként szociális alapon biztosítjuk az étkeztetését, otthona fűtéséről az önkormányzat gondoskodik. A környező falvakból keresünk mellé olyan ápolót, aki naponta gondozná. Költségeit az asszony és az önkormányzat közösen fizetné.


Szalay Erazmusné, Kisbodak legidősebb lakója segítségre vár.
Bár a hivatal hatáskörébe effajta gondoskodás nem tartozik, ezt mégis erkölcsi kötelességünknek érezzük- mondta Dr. Tóth Zoltán körjegyző.

Olvasóink írták

 • 8. fortuna54 2008. november 15. 16:31
  „Idosek otthonaba nem akar vonulni.Sajnalom,de neha azt kell tennunk,amit nem akarunk. A korhaz jobb mind
  az idosek otthona? Aki hajlektalan,lehet,hogy orulne az idosek otthonanak.”
 • 7. lolita 2008. november 13. 08:43
  „Bizom benne remelem hamarosan talalnak valakit az idös neni melle,ami a legjobb megoldas lenne!”
 • 6. pancser 2008. november 12. 14:42
  „Nem jellemző, hogy "matriné"-val egyetértenék. Most annyiban mégis, hogy a gondozás nehéz és költséges feladata, sokkal olcsóbban és szakszerűbben, képzett emberekkel, orvosi felügyelettel oldható meg egy központi helyen. Természetesen nem ingyen kéne megoldani, ezt nem várhatjuk el a járadékfizetőktől. A néninek is bizonyára van nyugdíja, egy kis vagyona és gondolom rokonai is vannak. Ha az önkormányzat is besegít az még egy kis támogatást jelent a gondozáshoz. Azt hiszem az ilyen, magatehetetlen idős emberek jobb ellátása érdekében szükség lenne egy fizetős intézményre, vagy ha ilyenek már léteznek akkor még többre.”
 • 5. matriné 2008. november 12. 06:50
  „Képzelje kedves olvasótársam olvastam a cikket. Sőt azt is tudom, hogy a tehetségtelenség nem egyenlő a tehetetlenséggel! Mert a hogy a kórházba be lett utalva úgy be lehet utalni egy öregek otthonába is! Persze ez itt a pénz kérdés, mint a hogy már írtam.Ha milliomos lenne, akkor nem volna kérdés az elhelyezése!És ez nem kívánság műsor, főleg egy magatehetetlen ember számára.”
 • 4. Enemy 2008. november 12. 02:09
  „Jó estét!
  evikedves >Én igaz nem vagyok idős, és fizetem a nem kevés Tb-t,de nem igazán szorulok rá (MÉG) És itt a a még szón van a hangsúly!!!!
  A kórházat szidni nem szép dolog,de szerintem nem is szidta senki(igaz hogy lenne miért de ez egy másik kérdés)
  De ha már a Tb nél tartunk akkor ugyanúgy ahogy ezt is vagy hasonló eseteket finanszírozhatná mert lenne miből!Lehet hogy nem transzfesztitáknak kellene f*szt varni belőle,vagy a többszörössen visszaeső drogos újgazdag gyerekeknek fizetni az elvonót (fizesse az aki adta a drogra a pénzt!),meg konferenciókat szervezgetni hanem TÁMOGATNI!!!!És beosztani!!!
  Ha hazudnék és ön ennyire tisztán lát mindent akkor hazudtoljon meg.
  Szép estét”
 • 3. evikedves 2008. november 12. 01:15
  „Matriné!Olvasta a cikket?Vagy egyszerübb a kórházat szidni?Több mint egy évig volt kórházban,/szerintem sok betegnek ezt meg sem engednék/a szoc otthonos elhelyezést/pedig rengetegen várnak férőhelyre/nem fogadta el!Nehogy már a melós befizetett /nem kevés/TB.-jéből kelljen a kórházi több éves ellátását fizetni!Az is elgondolkodtató,hogy miért nem vállalja a nénit egy falubeli sem,és a rokonok sem?”
 • 2. Enemy 2008. november 12. 00:00
  „Remélem sikerül valakit találni!
  És összefognak az emberek !
  Segítenék csak igazán nincs módomban,hacsak anyagi segítséget el nem fogad.De viszont megsérteni sem szeretném és senki mást körülötte.”
 • 1. matriné 2008. november 11. 20:06
  „Szegény sorstár asszony! Biztosan Ő sem milliomos ezért rúgták ki a magatehetetlent a kórházból! De mi mást is lehetne várni ebben a banán-köztársaságban? Szinte csoda, hogy nem használják ismét a kőkorszaki megoldást! Pedig, akkor hogy bevált! A mai rendszert csak egy hajszál válassza tőle! A nyugdíjak csonkításától előbb utóbb úgy is éhen halnak vagy megfagynak, csak egy darabig még el kínlódnak azon meg jót röhögnek az illetékesek és még csak be sem kell, szennyezni a kezüket, holmi "kőbaltával"! No ez a különbség a kőbaltások lelkiismeret és a mai politikusaink között! A kőbaltásoknak gödröt is kellet találni ahova belökték a magatehetetlent, de nem röhögtek a kínlódásán.”

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Megújul a városháza 80 millióból

Jánossomorja - Nyolcvanmillió forintból korszerűsítik a városháza több mint százéves épületét. A… Tovább olvasom