Kisalföld logö

2017. 11. 23. csütörtök - Kelemen, Klementina 1°C | 12°C Még több cikk.

Az év tanárának választották

A Kossuth-gimnázium igazgatója nyerte el a Frei-dosszié című tévéműsor „Év tanára” díját.
A Kossuth-gimnázium igazgatója, dr. Tóth Tiborné dr. nyerte el a Frei-dosszié című tévéműsor „Év tanára" díját. .A győztes szerint ezzel nagyobb nyilvánosságot kaphat az iskola korábban megszerzett „Európai kiválóság" díja is. Közönségszavazás nyomán ítélték oda a Frei-dosszié című tévéműsorban meghirdetett „Év embere" díjat. Öt kategóriában – fogyasztóvédő, tanár, orvos, tudós, illetve környezetvédő – szavazhattak a nézők szakterületenként négy-négy, az érintett szakmai szervezetek által ajánlottra a Frei-dosszié internetes portálján, illetve egy SMS-számon.

„ Akiről nem tud Magyarország. Egy mosonmagyaróvári gimnáziumból Európa egyik legjobb iskoláját csinálta. Az Európai Unió egy spanyol és egy angol iskola mellett ennek a magyar gimnáziumnak adta az »Európai kiválóság« díjat."

„ Ma már külföldi konferenciákon elemzik az ő iskolaszervezési modelljét. Az a titka, hogy nála nemcsak a diákok tanulnak állandóan, hanem a tanárok is" – ezekkel a mondatokkal jellemezte Frei Tamás a Kossuth-gimnázium igazgatóját és egyben buzdított a szavazásra.

A műsor internetes portálján egy ideig a nyilvánosság előtt zajlott a szavazás. Akkor még a tanárok mezőnyében a makói Almási Pál vezetett hatvanhárom százalékkal, mögötte Tóth Tiborné dr. a szavazatok huszonöt százalékát gyűjtötte be. Később aztán levették a portálról a pillanatnyi állást, s csak a minapi „eredményhirdetéskor" derült fény a végső győztesre. E szerint a mosonmagyaróvári gimnázium igazgatója kapta a legtöbb voksot, az összes szavazat harmincnyolc százalékát. Az „Év tanára" cím birtokosa, dr. Tóth Tiborné dr. elmondta: a versenyben meghirdetett öt szakma mindegyike bizonyos értelemben hátrányos helyzetben van ma Magyarországon.

Megfelelő támogatottság és elismertség híján csak a területen dolgozók hivatástudatára építhetnek az előrelépéshez. Az igazgató szerint a most elnyert cím egyben kiváló alkalom arra, hogy nagyobb nyilvánosságot kapjon a közelmúltban megszerzett „Európai kiválóság" díjuk. Tóth Tiborné célja, hogy a hazai közoktatásban nagyobb hangsúlyt kapjon és szélesebb körben alkalmazzák az általa kidolgozott KLG-modellt. Az igazgató úgy véli, a kiválóságkultúra pozitív szemléletet ad az iskoláknak, ezzel jelentősen nő mind a pedagógusok, mind a diákok motiváltsága.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

A rendszer ma is működik

A hármas ügyosztály kiterjedt hálózata a hetvenes-nyolcvanas években kompromittáló adatokat gyűjtött „civilekről", így könnyen beszervezhették őket a besúgók közé. Egy, a belső ellenzék felkutatásában tevékenykedő egykori tiszt szerint az anyagi alapon segítő ügynök fixen vagy az információk súlyának megfelelően kapott fizetést: maximum 5–10 ezer forintot – a legtöbben azonban anyagi ellenszolgáltatás nélkül dolgoztak. Tovább olvasom