Kisalföld logö

2017. 08. 20. vasárnap - István 18°C | 23°C Még több cikk.

Az első uniós pénz a térségben

A jövő év végére teljessé válhat Mosonmagyaróvár és Győr között a szigetközi kerékpárút. Ennek garanciája az a 235,8 millió forint, aminek brüsszeli odaítéléséről most kapott értesítést a gesztor, a halászi önkormányzat.
Három éve létesült bicikliút Mosonmagyaróvár és Halászi között. Azóta egyetlen nagyobb foghíj, a Halászitól Darnózseliig vezető nyolc kilométeres aszfaltcsík hiányzik ahhoz, hogy a megyeszékhelyig teljes legyen a szigetközi kerékpárút. Halászi belterületén most folyik a bicikliút kialakítása, s jövőre, de legkésőbb 2006 júliusára uniós pénzből megépülhet a Darnózseliig nyúló utolsó külterületi szakasz is.
Majthényi Tamás halászi polgármester arról tájékoztatta a Kisalföldet, hogy megkapták az értesítést az unió Regionális Operatív Programja (ROP) turisztikai vonzerő fejlesztésére beadott pályázatukról. A Duna menti kerékpárút-hálózat fejlesztése érdekében elfogadott projekt eredménye 235,8 millió forint.

Ezt kívánják kiegészíteni a Belügyminisztérium önerőalapjából még 7,4 millióval. Hozzáteszik a gesztorközség, Halászi és Darnózseli önerős kilométer-arányos vállalását: 4,9 milliót. Így áll össze a kivitelezés teljes költsége, 248,2 millió forint. A pályázat az út megépítésén túl számol és tervez a tájegység marketing- és PR-munkájának erősítésével, a pihenőhelyek, információs táblák és tájékoztató kiadványok elkészítésével is. Ezért volt több egyesület mellett együttműködő partnerük a Mosonmagyaróvár és Környéke Idegenforgalmáért Közalapítvány is.

Nagy Gabriella, a mosonmagyaróvári városháza szakemberének tájékoztatása szerint a ROP-projekt utófinanszírozású. Már most folyik a támogatási szerződés megkötése, a beruházás előkészítésére pedig munkacsoport alakul. Ezután hamarosan kiírják a közbeszerzési pályázatot is. A projekt befejezésének végső határideje 2006. július 30., ám a halászi polgármester szerint 2005 végére elkészülhet a nyolc kilométeres külterületi útszakasz.

„Brüsszel a pályázatunk kapcsán egyedül a PR- és marketingköltségek részletesebb tervezését kérte és vetette fel kifogásként. Jó esélyünk van rá, hogy jövőre megvalósul a térségbe érkező első EU-s pénzből a teljes szigetközi kerékpárút, mely tovább növeli a tájegység turisztikai vonzerejét."

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Visszazárták a zsilipet, de a munka nem állt le

A horgászok és a vízügyi felügyelet nyomására visszazárta a zsilipet a Lajtán a márialigeti erőmű… Tovább olvasom