Kisalföld logö

2018. 06. 24. vasárnap - Iván 13°C | 20°C Még több cikk.

Az első tanítóra emlékeztek

Hagyományőrző műsorral emlékeztek a napokban a dunaszigeti Timmaffy Endre Általános Iskola iskolában a falu első tanítójára.
Hagyományőrző műsorral emlékeztek a napokban a dunaszigeti iskolában a falu első tanítójára. Az intézményben szombaton Barsi Ernő tartott előadást az iskolai hagyományokról, szigetközi népdalok, mondák szólaltak meg a Duna keletkezéséről, majd egy lakodalmast adtak elő a hatodik osztályosok. A község a 25. évfordulóra díszzászlót adományozott, melyre emlékszalagokat kötöttek. Ezután az iskola volt dolgozóit, valamint a Timaffy család jelen lévő tagjait köszöntötték, ajándékozták: az unokát, Timaffy Etelkát, valamint a névadó menyét, dr. Timaffy Lászlónét. A folyosón iskolatörténeti kiállítást rendeztek Timaffy Endre személyes tárgyaiból, bemutatták például a pipáját is. Néhány hét múlva állandó tárlattá bővítik az intézményben a kiállítást ezekből a tárgyakból. Emellett Gregus László Géza szigetközi fotóit is láthatták az érdeklődők. Zsuppán László iskolaigazgató elmondta: ez az iskola összefogja az eltér ő hagyománnyal, mentalitással rendelkező embereket, az itt végzők negyed évszázada azonos gyökerekkel rendelkeznek.

Timaffy Endre segítője volt a faluban élőknek, elindította a postát, az anyakönyvvezetést. Életpályája példaképül állhat mások előtt, ezért választották az intézmény névadójának. Az igazgató az ünnepség kapcsán két kollégája nevét külön is kiemelte: Laknerné Domsi Mártáét és Gyuricsné Gyócsi Gabrielláét, akik rengeteget segítettek az előkészítő munkában.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Mesevarázs a Táltos-körben

Az egész úgy kezdődött, hogy néhány szülő hiányolta a bábszínházi előadásokat Mosonmagyaróvárról. Tovább olvasom