Kisalföld logö

2018. 05. 26. szombat - Fülöp, Evelin 15°C | 24°C Még több cikk.

Az ellenzék mást akart

Kevésbé tapasztaltnak tartják az ellenzéki frakciók Mosonmagyaróvár csütörtökön megválasztott új jegyzőjét. A kormányzó erők viszont éppen a fiatalos lendület és a szakmai tapasztalat miatt döntöttek dr. Orbán Géza mellett.

Zárt ajtók mögött, több mint egy órán át tárgyalt Mosonmagyaróvár önkormányzata a jegyzőjelöltekről csütörtökön. A városatyák végül titkos voksolással választották meg tizenhárom szavazattal dr. Orbán Gézát jegyzőnek. A szavazáson dr. Németh Andreára hét, míg dr. Nyerges Ildikóra egyetlen képviselő sem szavazott.

A jegyzőválasztás kapcsán a Kisalföld érdeklődésére dr. Árvay István, a Fidesz–MDF frakció vezetője elmondta: pozitívan értékelik az eredményt, hiszen a képviselőcsoport a titkos szavazáson is egységes volt. Szerinte a megválasztott jegyző kifogástalan szakmai múlttal rendelkezik, fiatalos lendületével pedig újítást hozhat a hivatal működésébe.

Szentkuti Károly SZDSZ-frakcióvezető úgy fogalmazott, a jegyzői munkakör szakmai feladat, ezért a jelöltek közül a legfelkészültebbet tudták csak támogatni. Ők dr. Németh Andreát tartották a legalkalmasabbnak. Szentkuti szerint a Fidesz–MDF frakció más szempontokat érvényesített. A szabad demokraták fő problémája a megválasztott jegyzővel a tapasztalatlanság, s ezt jelentős kockázatként értékelik.

Dr. Tóásó Gyula, az MSZP képviselőcsoportjának vezetője elmondta: ők a pályázók közül a nagy közigazgatási tapasztalattal és helyismerettel rendelkező dr. Németh Andreát támogatták. – Ezzel a véleményünkkel kisebbségben maradtunk. Jobb lett volna, ha az MDF–Fidesz–Labe frakció ebben a fontos kérdésben a pályázatok beérkezése és a jelöltek meghallgatása után érdemi egyeztetést kezdeményez. Mindezektől függetlenül gratulálunk a megválasztott jegyzőnek és támogatni fogjuk a fiatal, ambiciózus jegyző munkáját mindaddig, amíg tevékenységét a város érdekében, minden frakcióval együttműködve, független köztisztviselőként végzi.  

Méhes Ákos

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Irtani csak saját repülővel lehet

Jövő héttől már irthatják a szigetközi szúnyogokat: viszont vélhetően nem a jó néhány éve minden pályázaton nyertes Corax. Ők ugyanis nem rendelkeznek repülőgéppel – ami a meghívás feltétele volt –, hanem alvállalkozókat bíznak meg. Öt és fél milliós állami támogatás mellé másfél milliót tesz a kistérségi társulás, négymilliót pedig az érintett önkormányzatoknak kell „bevállalniuk". Tovább olvasom