Kisalföld logö

2018. 01. 22. hétfő - Vince, Artúr -7°C | 2°C Még több cikk.

Az elkezdett munkát szeretnék folytatni a polgármesterek

A Mosonmagyaróvári kistérségben a településvezetők többsége az őszi választásokat követően is folytatná a munkát.

Hogy a polgármesteri székért falujukban rajtuk kívül ki indulna, azt még egyikük sem tudta megmondani. 

Korábbi írásunkban azokkal a településvezetőkkel beszélgettünk, akikkel az őszi választásokat követően már biztosan nem találkozhatunk polgármesterként. Ezúttal azokat faggattuk, akikre október 3-án leadhatják a választók voksukat.

Az első ciklusát töltötte polgármesterként Bedő Csaba, Mosonszentmiklós polgármestere: – Szeretném folytatni az eddigi munkát, mivel érzem az emberek bizalmát és még látok további fejlesztési lehetőségeket, célokat. Az elmúlt négy év fejlődésére vagyok a legbüszkébb, ezen időszak alatt 390 millió forint pályázati pénz érkezett a településre.

Hozzátette: hivatalosan még nem értesült arról, hogy lenne más induló. Erre a kérdésre Kovács Gábor, Lébény polgármestere sem tudott semmi biztosat mondani, és kifejtette: indulni fog, és ezen semmi sem változtat. A településvezető ugyancsak 2006 óta polgármester, azelőtt képviselőként tevékenykedett.

– Még rengeteg teendő látszik, amit jó lenne megvalósítani, és még vannak általam megkezdett projektek, amelyek nagyon az elején járnak – ezzel indokolta többek közt indulási szándékát Kovács Gábor.

Társadalmi megbízatásban vállalná a polgármesterséget Szép Károly, Károlyháza vezetője. Szerinte még mindig sok tennivaló lenne a faluban, melynek önállósága óta alig telt el nyolc év. A község közepén fekvő 2,5 hektáros zöldövezet rendben tartása lenne a legfontosabb, itt akár egy szabadidőparkot is kialakíthatnának.

Dr. Kurunczi Károly Jánossomorján már többedik ciklus óta polgármester. Megerősítette: az őszi választásokon ismét találkozhatunk nevével a jelöltek között. Akárcsak Kertész Attiláéval az újrónafői listán.

˝Több előkészített projektünk várat magára, újabb négy évre lenne szükség, amíg ezek kifutják magukat˝ – mondta el a településvezető, aki négy órában vállalná a polgármesteri funkciót (ennyit bír a község költségvetése). A biztos indulók között találjuk továbbá Török Sándort, Mosonszolnok vezetőjét is.

Papp Zoltán, Levél jelenlegi polgármestere szintén úgy döntött, továbbra is vállalná a falu vezetését. Ő is a megkezdett munkákkal indokolta döntését. Papp Zoltán jelen állás szerint egy ellenjelöltről hallott. Hegyeshalomban úgy tudjuk, többen is jelöltetni kívánják magukat, köztük ott lesz Szőke László, a község mostani vezetője is.

(A szigetközi településvezetők döntéséről a napokban számolunk be – a szerk.)

Olvasóink írták

  • 1. janika 2010. augusztus 10. 20:39
    „Aha még nem eléggé tollas a hátuk.”

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

A Szigetközben estétől nincs árvízvédelmi készültség

Kedden 18 órakor megszüntetik az elsőfokú árvízvédelmi készültséget a Duna alsó-szigetközi szakaszán… Tovább olvasom