Kisalföld logö

2018. 03. 18. vasárnap - Sándor, Ede -5°C | 3°C Még több cikk.

Az eleven talajról szóló vándorkiállítással ˝turnéznak˝

Egy talajvédelmi interaktív vándorkiállításon mutatják be tíz szigetközi településen az ott élő fiataloknak a talaj jelentőségét, összetettségét.

Mosonmagyaróvár 2011-ben csatlakozott egy osztrák talajvédelmi programhoz. Ennek során tavaly egy nemzetközi „Fessünk a Föld színeivel!" pályázatot hirdettek. Az eredmény 57 alkotás. Majd ez után, nyáron egy talajvédelemről szóló táborozás következett. Idén pedig több nagyobb rendezvény valósulhat meg az osztrák–magyar együttműködés keretében.

– Elsőként egy talajvédelmi interaktív vándorkiállítás készült el, mely 10 szigetközi településen mutatja be műhelyfoglalkozásokon az ott élő fiataloknak a talaj jelentőségét, összetettségét és személyes lehetőségeinket a talajvédelem területén – tudtuk meg Fűzfa Zoltán szervezőtől.

A sorozat Kimlén kezdődött, s a második állomás Győr volt. A napokban pedig a Széchenyi-
egyetem környezetmérnök-hallgatóinak Harald Kutzenberger, a Nemzetközi Duna Szövetség főtitkára beszélt a Duna-stratégia és a talajvédelem jelentőségéről.

A kiállítás és műhelyfoglalkozások további helyszínei: Hédervár: április 3–5., Dunaszeg: április 8–12., Darnózseli: április 16–19., Dunakiliti: április 22–25., Rajka: április 26–30., Mosonmagyaróvár: május 14-től június 30-ig, Dunasziget: július 1-jétől augusztus 30-ig.

A felnőtt érdeklődők számára tartott műhelyfoglalkozások és előadások helyszínei és időpontjai: Héderváron április 3-án a községházán, Dunaszegen a művelődési központban április 8-án, Darnózselin április 16-án, Dunakilitin április 22-én, Rajkán április 30-án. A műhelyfoglalkozás és előadás minden helyszínen délután 5 órakor kezdődik.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Nehéz megállni a városházánál

Tovább olvasom