Kisalföld logö

2018. 01. 17. szerda - Antal, Antónia 1°C | 5°C Még több cikk.

Az élet megállíthatatlan

Ötödik évfolyamos hallgatók búcsúztak a hétvégén a Nyugat-Magyarországi Egyetem mosonmagyaróvári karától. A gazdászok fáklyával, fogattal és gyalogszerrel járták körbe a várost és a tanintézetet.
Elballagtak: A menetet a hagyományoknak megfelelően ezúttal is a gazdászzászló irányította.
A mezőgazdasági és élelmiszer-tudományi kar végzősei a hétvégén elbúcsúztak Mosonmagyaróvártól. Pénteken a Cserháti Sándor Kollégium parkjában emlékfát ültettek, majd a vár elől indult az esti fáklyás felvonulás. A városháza épületénél Stipkovits Pál polgármester köszöntötte a ballagókat. Szombaton a hagyományos fogatos felvonulás keretében járták körbe a város főbb pontjait. A délutáni ballagás ünnepi megnyitóját dr. Ördög Vince dékán tartotta, majd Ticz Nándor végzős hallgató búcsúzott az alma matertől.

Dr. Dóka Ottó oktatási dékánhelyettes beszédében kifejtette: az élet megállíthatatlan. A professzor beszédében az első, 1920-as valétálást idézte, majd egy 1938-as krónikát elevenített fel. Eszerint a ballagás intelligens emberek intelligens búcsúja a tanintézettől. A dékánhelyettes reményét fejezte ki, hogy mind többen érzik a végzős hallgatók közül, hogy a nemrégiben megalakult gazdászszövetségben a hel yük. A rendezvényt a gazdászhimnusz zárta.

Az esti valétabálon a búcsúzók engedélyt kaptak a valétaszalag levételére. Bár az ötödéves hallgatók előtt áll még egy utolsó próbatétel, a diploma megszerzése, ezzel a rövid ceremóniával végleg elköszöntek a városban töltött egyetemi évektől.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Róluk, nélkülük született döntés?

Az érintettek a mosonmagyaróvári Gyári úti óvodából és Bartók-iskolából egyöntetűen állítják: eddig… Tovább olvasom