Kisalföld logö

2018. 01. 18. csütörtök - Piroska 0°C | 7°C Még több cikk.

Az élet igazolta a Bartók-iskolát

A Civil Fórum Mosonmagyaróvárért Egyesület szokásához híven sajtótájékoztatón értékelte az önkormányzat képviselő-testületének legutóbbi ülésén történteket.
Nagy Sándor önkormányzati képviselő a megszűnő Bartók-iskoláról elmondta: nem állták meg a helyüket a kormányzó koalíció feltételezései, miszerint szükségessé vált az iskolarendszer átszervezése.
Összesen 320 elsős kisdiák kezdi meg tanulmányait ősszel a városban. Közülük mindössze húszan járnak majd be a környező településekről. Ezért Nagy Sándor nem látja megalapozottnak azt a véleményt, miszerint az átszervezés egyik oka a vidékről beáramló tanulók visszaszorítása. Ugyancsak megalapozatlan az az állítás is, hogy folyamatosan csökken a tanulólétszám, hiszen a korábbiaknak megfelelően ősszel tizennégy első osztály indul a város iskoláiban, sőt, az adatok szerint jövőre sem csökken majd ez a szám.

A megszűnő Bartók-iskolába ősztől 26 elsőst írattak be, akikből tizenkilencen körzetbeliek, hatan élnek a város más részeiben és csupán egy gyermek vidéki. A képviselő szerint a Bartóknál egyedül a Fekete-iskolában jobb ez az arány.

Nagy Sándor hangsúlyozta továbbá: a Civil Fórum nem látja tisztán, hogy az iskolabezárással tervezett költségvetési megtakarításokból mennyit sikerül ténylegesen elérni. A képviselő örömmel venné, ha az illetékesek kiszámolnák ezt.

Nagy Sándor az önkormányzati közalapítványok működésével kapcsolatban kifogásolta, hogy nem használják ki kellően az adományozási, szponzorálási, illetve pályázati lehetőségeket, hanem kizárólag az önkormányzati támogatásra alapoznak. Szerinte az önkormányzatnak elő kellene írnia a közalapítványoknak, hogy a közhasznú jelentéseiket azonos formában és tartalommal készítsék el.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Fáklyás, hintós gazdászbúcsú

A valétálás közel évszázados hagyományainak megfelelően előbb fáklyákkal a kézben gyalog, majd lovas… Tovább olvasom