Kisalföld logö

2017. 03. 23. csütörtök - Emőke 5°C | 19°C Még több cikk.

Az együttműködés záloga a közös mentalitás

A Kossuth- és a pozsonyi magyar gimnázium közötti immár négyéves együttműködés keretében a napokban hangulatos, emlékezetes sporttalálkozót – kosárlabda- és labdarúgó-mérkőzést – tartottak Mosonmagyaróváron.
A labdarúgók számára minden bizonnyal emlékezetes marad a találkozó.
Ezúttal a vendégek nyerték el a vándorserleget. A mosonmagyaróvári Kossuth Lajos Gimnáziumot és a Pozsonyi Magyar Tannyelvű Gimnáziumot közel négyéves kapcsolat fűzi össze. Az intézmények képviselői először egy minőségbiztosítással foglalkozó konferencián találkoztak. Tóth Tiborné dr. igazgató előadására a pozsonyiak is felfigyeltek, s végül az egymástól való tanulás lehetősége, az intézmények közelsége együttműködést eredményezett.
E jó kapcsolat egy újabb láncszemeként a napokban a Kossuth-gimnáziumban a két intézmény diákjai férfi és női kosármérkőzésen, illetve labdarúgásban küzdöttek meg a vándorserlegért. Ugyan a szurkolók egységesen azt kiabálták, hogy „Hajrá magyarok!", végül a kupát a pozsonyiak hódították el.

A sporttalálkozó mellett a pozsonyi tanári delegáció Bugyi Ferenc igazgatóhelyettes vezetésével a minőségbiztosítási rendszert tanulmányozta, míg Kulcsár Mónika tanár a Kárpát-medence magyar gimnáziumai számára szervezett, nemzetközi történelmi vetélkedő részleteit tárgyalta meg, melynek döntője jövő év februárjában várható Pozsonyban. Az együttműködés az említett területek mellett közös kirándulásokban, táborozásokban (sítábor, dunaszigeti ifjúsági tábor) és kulturális programokban is megnyilvánul.

Bugyi Ferenc igazgatóhelyettes elmondta: a mosonmagyaróvári intézménytől nagyon sokat tanulhatnak, a gimnázium és tantestülete segítőkész és jó partner. Az együttműködés záloga ezentúl a közelség és a hasonló mentalitás is. A kapcsolatot hosszú távra tervezik és tovább bővítik, a visegrádi négyeken belül kiterjesztik más hasonló intézményekre is.
Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Buszpályaudvar vagy decentrum épül valójában?

A városháza szerint háromszázmillió, míg a fideszes dr. Árvay szerint egymilliárd forint… Tovább olvasom