Kisalföld logö

2018. 06. 23. szombat - Zoltán 12°C | 20°C Még több cikk.

Az egyik legmodernebb iskolát adták át az államnak

Héderváron tavasszal kezdik a községi kamerarendszer kiépítését. A civil szervezetek igencsak kiveszik a részüket a közösségi rendezvények szervezéséből.

A járási hivatalok megalakulása nem hozott jelentős változást Hédervár lakói számára. Az ügyintézés zökkenőmentes, a kollégák hatékonyan végzik feladatukat – tájékoztatta a Kisalföldet Juhász József polgármester. Hozzátette: iskolájuk működtetését átadták az államnak, emiatt az önkormányzat költsége jelentősen csökkent. „Büszkék vagyunk arra, hogy a környék egyik legmodernebb iskoláját adhattuk át. Reméljük, jó gazdája lesz a tankerület" – fogalmazott a településvezető.

Jó hír, hogy egy nyertes pályázatuknak köszönhetően ősztől a napelemes rendszerek elektromos energiával látják majd el az intézményt. Sőt, napkollektorok segítik a meleg víz előállítását az óvodában is.
Tavasszal a községben is kiépítik a térfigyelő kamerarendszert, főként bűnmegelőzési céllal. Ezek a falu bevezető- és belső útjait egyaránt figyelik, segítve a rendőrség munkáját is.

Holczmann István: ˝Sokat keresgéltem előtte, végül úgy döntöttem, ezen a nyugodt településen építek házat.˝
Holczmann István: ˝Sokat keresgéltem előtte, végül úgy döntöttem, ezen a nyugodt településen építek házat.˝

Több faluhoz hasonlóan Hédervárnak sem volt adóssága, mindig felelősen gazdálkodtak, a pályázatoknak köszönhetően ˝építkeztek˝ – fogalmazott a településvezető. Elmondása szerint a civil szervezetek nagyon hatékonyan tevékenykednek Héderváron. Kiemelte a fiatalokból álló ˝Csellengőket˝, akik aktív munkájukkal segítik a lakókat, illetve a Nefelejcs nyugdíjasszervezetet.

A polgárőrség idén lesz tizenöt éves, az évfordulót nyáron egy nagyobb rendezvény keretén belül ünneplik, csakúgy, mint a Kont Lovas Egyesület, amely a tizedik lovastalálkozót készíti elő.

Az önkormányzat a helyi szövetkezettel együtt szervezi a falunapot, a tervek szerint május 18-án.

Juhász József polgármester az egyik helyi nevezetességet, a krumplibogárszobrot mutatja, mely egyedülálló az országban.
Juhász József polgármester az egyik helyi nevezetességet, a krumplibogárszobrot mutatja, mely egyedülálló az országban.

„A településgondozást nagyon fontosnak tartjuk. Hédervár szépsége egyedi a Szigetközben, ezeket a természeti értékeket – mint például az Árpád-tölgy és a Kont-fa – szeretnénk megőrizni" – mondta a polgármester. A legismertebb látnivalójuk a Héderváry-kastély, mely jelenleg „téli szünetet" tart. Az önkormányzat bízik a kastélyszálló tulajdonosával való hatékony együttműködésben. S abban is, hogy az érdeklődőknek minél hamarabb újra rendelkezésükre állhat a turisztikai látványosság.

A község nagyon jó kapcsolatban van testvértelepüléseivel, az erdélyi Héderfájával és a szlovákiai Éberharddal. Évek óta szerveznek találkozókat, melynek idén Éberhard ad otthont. „A több évtizedes jó kapcsolat elődeink munkájának is köszönhető" – véli a polgármester.

Holczmann István tizenhárom éve él Héderváron.

„Sokat keresgéltem előtte, végül úgy döntöttem, itt építek házat. Nyugodt község, szeretek itt élni" – mondta a Kisalföld érdeklődésére.

Olvasóink írták

 • 4. dödike 2013. február 05. 09:25
  „Eddig ha nem voltak gondok,akkor ezután lesznek.Azt miért nem mondta hogy ezután is fizetni kell az iskola fenntartásáért az állam felé?”
 • 3. p.minor 2013. február 04. 22:46
  „Helyesen: "A több évtizedes jó kapcsolat elődeink munkájának köszönhető!"”
 • 2. Tmoha 2013. február 04. 14:55
  „Átadták, vagy elvették? Nem mindegy!”
 • 1. mosonmegye 2013. február 04. 14:18
  „Akkor még nem volt a polgármester úr a Hédervárral szomszédos települések iskoláiba. Pl. Ásványrárón!
  De ha olyan legmodernebb, miért nem harcoltak érte? Egy misét megért volna.”

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Elkezdték a kátyúk felszámolását

A nagy mennyiségű csapadék és az éjszakai lehűlések hatására, veszélyes úthibák keletkeztek Mosonmagyaróváron. Ezeket átmenetileg hidegaszfaltozással szüntetik meg. Tovább olvasom