Kisalföld logö

2017. 03. 23. csütörtök - Emőke 5°C | 19°C Még több cikk.

Az egészséges városokért

Mosonmagyaróvár - Polgármesterek és egészségügyi szakemberek tanácskoztak a városokban élők egészségéről az idén második alkalommal Mosonmagyaróváron megrendezett konferencián.
Az Egészségügyi Világszervezet kezdeményezésére 1989-ben indult útjára az Egészséges Városok mozgalom, melyhez mára huszonkét település csatlakozott. Mosonmagyaróvár 2000-ben lépett be a ma szövetségként működő szervezetbe. A pénteki találkozón (akárcsak a tegnapin), a tagok tapasztalatot cserélnek, bemutatják az eddigi sikeres programokat.

A városiak egészsége csak 15–20 százalékban függ az egészségügytől, emellett döntő lehet az életmódunk, a környezeti hatások.

Az európai felmérések szerint az iskoláskorú gyerekek harminc százaléka túlsúlyos. Amint azt Antonio de Blasiótól, az Egészséges Városok Magyarországi Szövetségének főtitkárától megtudtuk, „Hozd a formád, Magyarország!" címmel pályázatot írtak ki a tagvárosok általános és középiskoláinak. A települések egészségfejlesztési stratégiát dolgoznak ki.

– Bevezettük a plusz egy óra testnevelést, a Móra-iskolában ismét elindult az emelt szintű testnevelés-oktatás. Az iskolai menzákon, büfékben szakemberek vizsgálták az étlapokat, hogy mellőzzük a túl zsíros ételeket – sorolta Nagy István alpolgármester az eddig pozitív lépéseket. Szerinte azonban elkeserítőek a városi egészségképről készült felmérések: főként a fiatalok drogfogyasztása mutat emelkedő tendenciát.
Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Buszok határok nélkül

Pozsony, Hainburg - Péntektől nemcsak az ausztriai Wolfstahlig, hanem már Hainburgig közlekednek a… Tovább olvasom