Kisalföld logö

2017. 09. 25. hétfő - Eufrozina, Kende 10°C | 17°C Még több cikk.

Az egészség városi és civil érték is

Mosonmagyaróvár civil szervezetekkel karöltve rendez egészségügyi programokat 2010-ben a megelőzés jegyében.

Mosonmagyaróvár tíz éve csatlakozott az Egészségügyi Világszervezet által indított Egészséges Városok magyarországi mozgalmához. Ezzel az önkormányzat kötelezettséget vállalt arra, hogy döntéseinek meghozatalánál figyelembe veszi a lakosok egészségi állapotát befolyásoló tényezőket. A Magyar Szív Egyesület Mosonmagyaróvár, valamint a Moson Megyei Nők Egyesülete egészségügyi programjairól beszélt szerdán sajtótájékoztató keretében dr. Nagy István alpolgármester és Király Csabáné, az önkormányzat egészségügyi koordinátora.

Mosonmagyaróvár idén a két civil szervezettel három rendezvényt szervez. Ezek középpontjában a szív- és érrendszeri megbetegedések, a prosztata-, a vastagbél-, az emlő- és a méhnyakrák állnak. Az ˝1000 város, 1000 élet˝ kampánnyal az Egészségügyi Világszervezet többek között ezekre a betegségekre kívánja felhívni a figyelmet.

Május 14–15-én rendezi a Magyar Szív Egyesület Mosonmagyaróvár a ˝Civil-szakmai összefogással a hipertóniás, szív- és érbetegek rehabilitá-ciójáért˝ című regionális találkozót, benne orvos-civil konferenciával. Az előadások témája: a magasvérnyomás-betegség, a szívinfarktus, az intézményi és ambuláns rehabilitáció lehetőségei.

Június 26-án a Moson Megyei Nők Egyesülete rendez férfiegészségnapot, melyen visszatérően megjelenik a szív- és érrendszeri megbetegedések szűrése, valamint a középpontban lesz a prosztata- és a vastagbélrák szűrése. November 4–5-én hagyományszerűen folytatódnak a női szűrőnapok szintén a Moson Megyei Nők Egyesületének szervezésében.


HPV-vírus elleni vakcina kedvezményesen

Amint arról már beszámoltunk, a 13 éves mosonmagyaróvári lányok kedvezményesen juthatnak hozzá a HPV-vírus elleni vakcinához a helyi önkormányzat támogatásával. A közbeszerzést követően a hónap végéig eldől, melyik gyógyszergyártó céggel köt szerződést a város a kedvezményes oltásra. A HPV-vírusról, az oltás fontosságáról dr. Barcza István szülész-nőgyógyász tart lakossági fórumot április 22-én.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Büntetés a mosonmagyaróvári termálfürdőnek

Több mint hatvanezer forintos vízszennyezési bírságot szabott ki a környezetvédelmi felügyelőség a… Tovább olvasom