Kisalföld logö

2018. 10. 23. kedd - Gyöngyi 7°C | 13°C Még több cikk.

Az édesapa vezette le a szülést

Baros Boglárka december 19-én született 3100 grammal és 47 centiméterrel – Dunakilitin.

Szó szerint az apa „kapta el" lányát, annyira gyorsan zajlott a szülés. A mentő útban volt, orvosi instrukciók nélkül, a férj segítségével jött világra a kislány. Mindenki egészséges, ez volt a legszebb karácsonyuk.

Kézben: Anett és Gábor túl van az izgalmakon, Boglárka egészséges.
Kézben: Anett és Gábor túl van az izgalmakon, Boglárka egészséges.


„Három éve Milán érkezésekor úgy terveztük, apás szülés lesz, ám fiunk a vártnál nehezebben akart kibújni, vákuumozni kellett, így a férjemet akkor kiküldték. Most apás szülés lett, de azt nem gondoltuk, hogy szó szerint a kezében születik meg a kislányunk" – kezdte az édesanya, Hoffmann-Baros Anett. Boglárka születését január elsejére várta a dunakiliti pár. „December 19-én azonban éjfél körül erősödtek a fájásaim, majd már ötpercenként jöttek. Hajnali háromkor felkeltettem a férjemet, hogy lassan össze kellene szedni a cuccainkat. Felhívta a szülésznőnket, hogy elindulunk a kórházba, ő is jöhetne. Pakolás közben azonban a fenti fürdőszobában elfolyt a magzatvíz. Gábor ekkor már a mentőket értesítette, hogy jöjjenek ki, mert valószínűleg már nem tudunk bemenni a kórházba. Ahogy elfolyt a magzatvíz, onnantól nekem tolófájásaim voltak. Kértem a férjemet, jöjjön be a fürdőszobába és segítsen. Eközben a hangokra felébredt a fiunk, őt sem volt könnyű távol tartani. Éreztem, hogy nyomni kell, nincs mese. Gábornak volt lélekjelenléte, ő mondta, hogyan vegyem a levegőt. Egy nyomásra kinn volt a feje, majd hamarosan megszületett Boglárka – szó szerint úgy kellett elkapnia a férjemnek. Szerencsére a köldökzsinór nem a nyakánál volt, s nagyon megkönnyebbültünk, amikor felsírt. Törülközőket hoztunk, megtöröltük az arcát, bebugyoláltuk a testét, majd leültünk a fürdőben, fújtunk egyet, s – immár hármasban – vártuk a mentőket. Ők vágták el a köldökzsinórt, s látták el a picit."

Az otthon melege: Baros Boglárka születési helyének Dunakilitit írták be.
Az otthon melege: Baros Boglárka születési helyének Dunakilitit írták be.

Anettnak bekötötték az infúziót, a saját lábán jött le az emeleti lépcsőn. A mentősök fotózták Bogit, aki 3100 grammal és 47 centiméterrel született. Az anyakönyvi kivonatban a születési helynél is azt írták be: Dunakiliti.

„Aznap reggel még a történtek hatása alatt voltam, muszáj volt bemennem dolgozni. Úgyis leltároztunk, s utolsó munkanap volt. A szüléskor nem volt idő gondolkodni, ösztönből cselekedtünk. Felhívtam a szülésznőt, ő is nagyon megkönnyebbült" – mondta a büszke apa.
„Sosem támogattam az otthon szülést, erre tessék... Így utólag már mosolygunk az egészen, de visszagondolva iszonyatos, ha nincs melletted senki, aki le tudna vezetni egy szülést. Szerencsénk volt, nem tudom, mi történik, ha bármelyikünknél komplikációk lépnek fel. Most a szülés előtt néhány órával még nem éreztem azokat a fájásokat, mint az első gyermekünknél. Érdekes, hogy édesapám is Dunakilitin született, úgy látszik, nálunk ez %BBtradíció%AB. Négy napot voltunk kórházban, karácsonyra hazajöhettünk. Tökéletes, szép volt az ünnep, az első itthoni napokat végigaludta kislányunk. Hogy tervezünk-e harmadik gyermeket? Nem: egy fiú, egy lány volt a terv, ezt teljesítettük" – mondta Anett.


Baros Boglárka
3100
grammal
és 47 centiméterrel jött a világra szülei otthonában. A köldökzsinórt már a mentők vágták el.

hirdetés

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Az Ipartelep száz éve könyvben

Az egykori lőporgyár történetével indít, de megemlékezik az 1956. október 26-i sortűzről, bemutatja a lakótelepet, iskoláját és lakóit is a nemrég megjelent „100 éves az Ipartelep" című könyv. Tovább olvasom